MATKØ: Adrian (forfra), Thea Sofie, Victoria, Andrine, Michele og Elin trengte ikke matpakke denne dagen. Ikke Mathias og Alva heller. Foto: Lars Hollerud
YNGST OG ELDST: Oppvekstsenterets yngste er ett år og heter Leander. Den eldste fyller 13 år i januar og heter Christine. Foto: Lars Hollerud
ELVIS: Skolereglene ble presentert av Benjamin, Sindre, Matthias, Mathilde og Jonathan Foto: Lars Hollerud
MARKERING: Mosby har ikke lenger skole, men oppvekstsenter. Foto: Lars Hollerud
Mosby oppvekstsenter002.jpg Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: Det som offisielt skjedde på Mosby sist onsdag, er egentlig skolehistorisk for mer enn bygda som har hatt skole helt siden 1854. — Dette er en milepæl også for Kristiansand kommune. Det er første gang en skole får barnehage som integrert del og dermed funksjon som oppvekstsenter, opplyser rektor og styrer Karen Stenslund.

Hun er den aller første i Kristiansand med denne doble tittelen.

Hun har det, etter som hun nå styrer personale og foreløpig 21 barn i Dyrestien barnehage, som har fått plass i de ærverdige skolelokalene. Pluss rektorfunksjon for de 165 barna fra første til og med sjuende trinn.

Og mer vil skje.

Enn så lenge.

— Dette er foreløpig et prosjekt over tre år. Foreløpig har vi rekordstor alderspredning, fra ettåringer til elevene som fyller 13 neste år. Meningen er at de tre siste trinnene etter hvert flyttes over til Torridal skole på Hommeren, sier Stenslund, som legger til at bygda som holdt på å miste skolen sin fullstendig, nå har fått en ny mulighet til å ta vare på store og små.

— Dette kan vi være stolte av. Nå kan vennskap og omsorg knyttes på tvers av alder og trinn i kommunens eneste oppvekstsenter.

Smårollingene som har fått rekordtidlige skoleplasser, sto egentlig på venteliste til smekkfulle Mosby barnehage. De har fått med seg tre fra personalet.

Endringen ble feiret med en gedigen pølse- og isfest, sponset av bygdas butikk og bakeri.

Elvis

Pluss presentasjon av ELVIS.

På Mosby betyr det følgende fem regler:

Elever pluss barnehagebarn er lik oppvekstsenter.

Lukk porten.

Vis omsorg.

Ingen utenfor.

Stoppregelen.

Onsdag signerte alle som har lært å skrive under dette reglementet.

Så var det lek, dans og sang. Ikke for skolen som forsvant, men oppvekstsenteret som kom.