MANDAL: — Jeg er veldig fornøyd med det ferdige resultatet. Fanen er laget av silke, og er veldig solid. Den skal jo holde i hundre år, smiler tekstilkunstner Eva Hatlem Adolfsen som er bosatt i Asker.

Hun har tidligere vært elev ved Blomdalen, og startet da skolen var ny i 1967. Hun har fortsatt tilknytning til Mandal, og gleden var stor da det var hennes bidrag som gikk til topps i konkurransen om å lage skolens første fane i midten av januar i år.

Begeistring

KLAR FOR 17. MAI: Blomdalen ungdomsskole er klar for 17. mai og for første gang med egen fane. Fanen er laget etter stikkordene vekst, utvikling og fellesskap, og elevrådet har vært med på å legge føringer for hvordan fanen skulle se ut. Foto: Hanne Christine Borø

Tirsdag viste hun fram det ferdige produktet, og den nye fanen vakte stor begeistring blant de ansatte. Fanen er laget etter stikkordene vekst, utvikling og fellesskap, og har blå bakgrunn.— Jeg har brukt sterke farger. Det måtte være litt smell i den, mener kunstneren som blir værende i byen til over 17. mai for å få med seg fanen vaie i skoletoget.

På høy tid

Blomdalen ungdomsskole har aldri før hatt egen fane, og koordinator for prosjektet, Arild Romedal, sier at det trolig skyldes at Blomdalen jentekorps, som har egen fane, alltid har gått foran skolen i 17. maitoget.

— Det var på høy tid at skolen fikk egen fane. Vi er strålende fornøyd med resultatet, og resten av året skal den henge i eget glassmonter, sier Romedal.