EVJE OG HORNNES/KRISTIANSAND/RISØR: Like før klokken 12 torsdag formiddag ble Ruth Rasmussen (76) utsatt for ran da hun skulle hente posten i Bossvika i Risør. To mørkhudede kvinner kastet seg over damen og forsøkte å rive av henne smykker. Det er noe uvisst om de fikk med seg verdisaker.

— Jeg har to gullarmbånd på ene handa, og da jeg var ved postkassen trillet en bil opp på siden av meg. To damer i skaut og side skjørt kom bort til meg og la noe juggel over handa og sa at det var gratis. Samtidig forsøkte de å åpne gullarmbåndene jeg hadde, men de er heldigvis ikke så enkel å få opp. Jeg klasket til dem med den andre handa og sa at jeg skulle ringe politiet. Da plutselig slapp de taket, satte seg i bilen og kjørte mot Vinterkjær, sier Rasmussen til Aust-Agder Blad.

Stor politiaksjon

Politiet igangsatte en omfattende aksjon med flere patruljer som ble posisjonert på ulike steder i distriktet. Telemarkspolitiet gikk ut med en etterlysning på fluktbilen.Ifølge vitner skal gjerningspersonene ha kjørt en grå VW Passat med registreringsnummer LM02AX. Bilen ble sett kjørende fra Agder til Telemark.

Én time senere ble den etterlyste bilen stoppet ved Bakkevannet øst for Kragerø. I bilen satt tre kvinner og to menn.

Samtlige er brakt til arresten i Arendal og vil bli avhørt i saken.

Slo til på Hornnes

Nå viser det seg at det er den samme bilen som ble brukt under tyveriet på Esso-stasjonen på Hornnes onsdag morgen. Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, bekrefter dette overfor Fædrelandsvennen.

Under tyveriet på Hornnes gikk to sigøynerkvinner inn i butikklokalet og forsynte seg av dagligvarer uten å betale for produktene.

Daglig leder på Esso-stasjonen, Jenny Strømstad, var på jobb da kvinnene stjal på bensinstasjonen.

Jeg fikk stoppet den ene kvinnen på vei ut døra. Jeg så da et av våre produkter i lommen hennes. Jeg løftet på skjørtet hennes og så da flere varer.

— Det var en yngre kvinne i 20-årene og en kvinne i 40-årene. Jeg fikk stoppet den ene kvinnen på vei ut døra. Jeg så da et av våre produkter i lommen hennes. Jeg løftet på skjørtet hennes og så da flere varer. Jeg fikk kastet disse bort før begge forsvant ut døra og stakk av med bilen, sier Strømstad.

Hun fikk notere ned registreringsnummeret på bilen før den forsvant. Hun leser opp skiltnummeret for Fædrelandsvennen. Skiltnummeret er det samme som på bilen som ble stoppet etter ranet i Risør.

— Det er helt utrolig hvor frekk det går an å bli, sier Strømstad til Fædrelandsvennen.

Løslatt på kvelden

Etter tyveriet på Evje ble den grå VW passaten stanset nær Kristiansand. Fem sigøynere, to menn og tre kvinner, ble satt i arresten ved Kristiansand politistasjon.

Ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, ble de fem løslatt omkring klokken 18.45 etter å ha akseptert et forelegg.

De pågrepne sjekkes nå opp mot flere straffbare forhold som er begått i distriktet den siste tiden

— De pågrepne sjekkes nå opp mot flere straffbare forhold som er begått i distriktet den siste tiden, bekrefter jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Håvard Ryengen, overfor Fædrelandsvennen.