DANMARK: Nordjyllands politi brente opp 532 kilo hasj på et ukjent sted i Nordjylland på mandag, skriver nordjyske.dk.

"Hvis luften over Aalborg et eller annet sted mandag hadde en litt annerledes lukt enn normalt, så har det sin forklaring", skriver avisen.

Var på vei til Kristiansand

Beslaget har vært oppbevart hos det danske politiet siden 16. november 2011, da en nederlandsk lastebil ble stanset under en aksjon i Hirtshals. Ved scanning viste det seg at lastebilen ikke bare inneholdt lettbetong, men også to paller med over 500 kilospakker med hasj.

Lastebilen var på vei til Kristiansand.

Føreren av lastebilen, en 36 år gammel nederlender ble dømt til tre års fengsel 26. april for å smugle 532 kilo hasj inn i Danmark og for å forsøke å smugle hasjen videre til Norge.— Vi har oppbevart bevisene til saken ble avgjort, sier visepolitikommisær Jakob Søndergaard til nordjyske.dk.

- Rutinesak

Søndergaard ville ikke avsløre hvor hasjen skulle destrueres.

— Vi kjører hasjen ut til et sted hvor det destrueres, og der blir det simpelten brent opp, sier Søndergaard til nordjyske.dk.

Han omtaler destruksjonen for en ren rutinesak selv om det er det største partiet med hasj som har blitt tatt og destruert i Nordjylland.Bare tre uker før nederlenderen ble tatt, beslagla Tollvesenet i Norge 560 kilo hasj på ferjehavna i Larvik. Dette beslaget var norgeshistoriens nest største i sitt slag, og også her var traileren hollandsk. Den nederlandske sjåføren hadde stoffet i bagasjen, og også da kom stoffet via Hirtshals.