GRIMSTAD/ARENDAL: Søndag kveld opplyser operasjonsleder i politiet, Eyvind Formoe, at bilføreren, som er en mann i slutten av 20-årene, er satt i arrest.

– Vi skal foreta en del avhør av bilister som ringte inn og meldte om uvettig kjøring med fare for liv og helse for andre trafikanter.

– Jeg tror publikum skal være glade for at vi fikk stoppet ham, sier Formoe.

Han sier at den videre etterforskningen vil avgjøre hva slags siktelse bilføreren etter hvert vil bli presentert for.

Nesten-ulykker

Politiet mottok klokka 18.24 flere meldinger om en bil som holdt på å forårsake flere kollisjoner og hadde flere farlige forbikjøringer i Grimstad.

Politiet traff på bilen på Nedenes i Arendal, men bilføreren nektet å stanse.

Etter å ha fulgt etter bilen, ble den stanset ved Esketveitveien på Fevik. Dette skjedde ved at politiet foretok en «forsettlig påkjørsel» av bilen. Som betyr at de kjørte inn i den.

Bilføreren anmeldes for kjøring i påvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort og en rekke andre brudd på veitrafikkloven, melder politiet.

Formoe opplyser at det mulig var en passasjer i bilen.

– Han ble antakeligvis satt av et sted. Vi leter ikke etter vedkommende.

Her ble bilen stanset av politiet – som så seg nødt til å kjøre inn i bilen. Foto: Baard Larsen

Snurret

Et øyevitne opplyser til Fædrelandsvennen at han så politibilen kjøre inn Mercedesen bakfra, og at den da snurret 180 grader og havnet i grøfta. Ifølge vitnet kjørte politiet så inn i siden på bilen.

– Jeg hørte sirenen, og de kom styggfort her, og det sa jeg til dem. For jeg ble litt skjelven. Men de gjorde det på et oversiktlig sted, sier vitnet.

Bilen, en Mercedes, ble stående i grøfta. Foto: Baard Larsen