MANDAL: — Vi har oppfordret gjestene våre til ikke å ta mer enn 20 kilo fiskefilet med seg hjem, sier daglig leder Geir Johannessen.- Hittil har alle gjestene våre fulgt oppfordringen. Enkelte har protestert, men det er før de har forstått at 20 kilo filet er minst 50-80 kilo fersk fisk, sier Geir Johannessen.Det er Johannessen som har nøkkelen til fryserommet fisken legges inn i og dermed kan si fra til fiskeren når grensen er passert. Samtidig understreker han at det vil være en frivillig ordning siden det ikke er regler for hvor mye fisk utenlandske sportsfiskere kan ta i Norge. Akkurat nå er det ingen sportsfiskere på senteret.Magnus Midling-Jenssen som er leder Åvik Brygge støtter forslaget og mener spesielt tyskerne ønsker å ha regler. Han tror de fleste har forstått at hvis ressursene skattes for hardt, kan det være fare for fremtidige fisketurer i Norge.- Jeg har aldri registrert at våre gjester har reist hjem med mer enn 10-15 kilo filet, sier Midling-Jenssen. - Lukrativt

Daglig leder Trygve Bjørnerem i Fiskarlaget Sør hevder fiske i Norge er en lukrativ bigeskjeft for mange utlendinger som kan selge fileter i hjemlandet for helt opp til 100.000 kroner og ha overskudd etter Norgesoppholdet. Men han vil ikke betegne utenlandske fisketurister som en trussel for fiskebestanden.- Norge er snart alene om ikke ha kvoter eller fiskekort for fisket i sjøen. Fiskeridirektoratet forsøkte å innføre en kvote på 25 kilo filet for utenlandske turister i sommer, men det kollapset, sier Bjørnerem som håper flere vil følge opp utspillet til Tregde Feriesenter. Reiselivsdirektør Ronny Andersen i Destinasjon Sørlandet har også uttrykt forståelse for initiativet til feriesenteret.Gerhard Alteneder er fisketurist fra Tyskland. Han kommer til Norge hvert år for å feriere og fiske, sammen med fire andre kamerater. Støtter kvote

— I år tar vi med oss åtte kilo filet hver, men det varierer fra år til år. Det meste vi fem har tatt til Tyskland noen gang, er 500 kilo fisk, men da var den ikke filetert, sier Alteneder.Han synes en frivillig kvote på 20 kilo filet er mer enn nok fisk, og mener man egentlig ikke burde ha lov til å ta med seg mer. Han kjenner ingen som selger fisken de fisker i Norge, men vet om mange som liker å invitere venner over på en norsk fiskemiddag.- Jeg er først og fremst turist. Jeg elsker å komme hit, og vil gjerne fortsette med det. Jeg vil ikke gjøre profitt på fiskingen, det viktigste er å komme hit og nyte havet og naturen, sier Alteneder.