KRISTIANSAND: Nå venter hanntigeren Tugar spent på henne i Port Lympne Animal Park i England.

— Jeg tror han blir veldig fornøyd med den pene jenta, gliste Adrian Harland, tigerpasser i Port Lympne, da han troppet opp i dyreparken for å hente Ingrid Alexandra i går kveld.

Tigerjenta er 1 ½ år gammel, og det er nå på tide at hun flytter fra foreldrene sine og finner seg en kjæreste.

— Hun er i den alderen at det er naturlig for henne å forlate foreldrene og danne seg sin egen familie. Hadde hun levd ute i naturen ville hun gjort akkurat det samme. Og dyreparken i Kent skal danne et nytt avlspar, så der står seks år gamle Tugar og venter på henne. De har ikke hatt avl i den parken på rundt 20 år, så de ser veldig frem til å få spleiset Ingrid Alexandra sammen med Tugar, forteller veterinær Gunn Holen Robstad.

Flytteferden for Ingrid Alexandra går først med ferje over havet til Hirtshals. Så bærer det ut på landeveien til Esbjerg, før hun tar ferje til Harwich i England. Så gjenstår bare en kjøretur til Kent, hvor hennes fremtidige ektemake står klar og venter på henne i Port Lympne Animal Park. Ingrid Alexandra vil ankomme sitt nye hjem torsdag ettermiddag.

— Er det trist å se henne dra?

— Vi vet jo at det er slik livet er for både oss og dem, men det er klart det er litt følelser involvert. Det er alltid trist, innrømmer veterinæren.

— Men vi vet at Tugar er en snill og grei tiger, så vi håper det skal gå fint og spleise dem. Det er ikke alltid det går bra, det er mye som kan skje, men vi tror Ingrid Alexandra har alle gode forutsetninger for å få et fint og godt liv i den dyreparken. Og vi vet hun skal bo i en ganske grei innhegning, det er viktig for oss. Ellers hadde vi ikke sendt henne til England.

Det er det internasjonale avlsprogrammet EEP (European Endangered Species Program) som har omplassert Ingrid Alexandra. Det er ingen penger involvert i byttehandelen.

— Nei, det skal ikke handle om penger. Da blir det fort svartebørs for dyrene, og det vil vi ikke ha noe av, sier Holen Robstad.

Ingrid Alexandras tvillingbror Rex kommer muligens til å bli overført til en annen europeisk dyrepark innen utgangen av året.

— Han blir her foreløpig, men vi jobber med å få omplassert ham også. Vi håper det ordner seg om ikke alt for lang tid, sier hun.

Da lastebilen med Ingrid Alexandra kjørte bort sto pappa Ulysses igjen i vinduet og kikket langt etter henne. Mulig han vil savne den lille prinsessen sin?Tvillingparets foreldre, Ryeka og Ulysses, kom til dyreparken som Norges første tigre i mai 2002. Parets første tigerunge, Tinka, ble overført til Zoo de Servion i Sveits i november i fjor.