KRISTIANSAND: ¿ Barnehagesjefen utsetter saken og vil se nærmere på høringsuttalelsene, var beskjeden fra barnehagesjef Nina G. Reinhardt i møtet i oppvekststyret i går kveld.Det betyr at Nina Reinhardt er blitt presset til retrett i saken om omorganisering av de kommunale barnehagene. Nå må hun utforme et nytt forslag som politikerne og pressgruppene lettere kan svelge.Formannskapssalen var full av representanter for både barnehagestyrere, ansatte og foreldre. De gikk glipp av en opphetet debatt, men gikk antakelig ganske fornøyde hjem. Det er de harde og høylytte protestene fra dem som har ført til utsettelse av saken, og som vil tvinge fram et nytt og bedre forslag. Den svære bunken av høringsuttalelser de har sendt, inneholder mye pepper.Politikerne har også hatt en viktig finger med i spillet. Fædrelandsvennen kjenner til at oppveksstyret har prøvd å komme fram til en annen felles løsning på den betente saken. De er antakelig redde for å støte for mange velgere fra seg.Politikerne vil ikke avsløre nå hva forslaget konkret går ut på. Men de ønsker fremdeles en form for omorganisering, for å skape flere barnehageplasser.

¿ Vi har drøftet alternative løsninger, bekrefter utvalgsleder Per Sigurd Sørensen.¿ Men det går inn i arbeidsgrunnlaget til Reinhardt, så vi lar det være med det.

Sørensen antyder likevel at det kan dreie seg om å bygge ut flere enheter i barnehagene som er. En kombinasjon av utbygging og sammenslåing av små barnehager kan også tenkes. Derfor er det ennå for tidlig å si om det blir uaktuelt å gjøre noen styrere overtallige.Lederen for oppvekststyret liker ikke ordet «presset». Men han innrømmer likevel at det er tilfelle, med både politikerne og barnehagesjefen:

¿ Det er klart vi har tatt argumentene og veid dem og vurdert dem opp og ned og tatt dem på alvor, vi kan ikke annet.¿ Det er klart at alle innvendingene som kom i kjølvannet gjorde at vi stilte spørsmål om dette var den beste løsningen, sier Sørensen om barnehagesjefens siste forslag (se FAKTA).¿ Hun har tatt signalene. Hun har tenkt sitt, og funnet ut at dette er riktig å gjøre, sier Sørensen om Reinhardts revurdering av saken i tolvte time.

Fædrelandsvennen vet at barnehagesjefen fikk vite om forslagene fra politikerne før møtet i går. Det var antakelig utslagsgivende. Men Nina G. Reinhardt er lite villig til å kommentere det som må oppleves som et nederlag:

¿ Som sagt, jeg skal se nærmere på høringsuttalelsene.¿ Er du presset til å trekke saken?¿ Jeg sier ikke noe mer jeg, altså.Men Reinhardt opplyser at det er uklart når hun kan fremme saken på nytt. Hun innrømmer at det har vært tøft å være barnehagesjef midt i stormen.

¿ Høringsuttalelsene taler for seg, sier hun.FAKTA:

Barnehagesjef Nina G. Reinhardt i Kristiansand kommune vil slå sammen kommunale barnehager for å spare penger. Reinhardt var mest innstilt på å gjøre 27 av de 31 styrerne overtallige etter sammenslåing. Dette vakte voldsomme protester fra styrere, ansatte og foreldre. Foreldrene dannet egen aksjonsgruppe mot omorganiseringen. Barnehagesjefen modererte forslaget sitt til å danne 21 såkalte barnehageenheter, noen slått sammen med felles styrer. Det ville gjøre ti styrere overtallige.

inge.dalen@fedrelandsvennen.no