KRISTIANSAND: I brev til kommunen beskylder Frp-politikeren dem for fremmedfrykt i friske ordelag: «At noen kan ha et så slett menneskesyn som mine naboer i Knarrevikveien er nedslående. (...) Nå er det slik at mine naboer åpenbart kun ønsker folk fra nærområdet som beboere, slik at deres snevre livssyn ikke blir truet. Jeg kan berolige mine naboer med at det kun er europeere med fast arbeid som blir boende i Knarrevikveien og at det ikke blir en brakkeleir. Jeg er ikke kjent med at hudfarge, nasjonalitet eller tro har noen innvirkning på en søknad om bruksendring, men dette er skremmende,» heter det i brevet, undertegnet Kai Henriksen.

Hans frustrasjon er basert på brev fra naboene, der det blant annet står: «At det for øyeblikket åpenbart dreier seg om utenlandske arbeidere, gjør ikke situasjonen enklere.» Naboene avviser imidlertid påstanden om fremmedfrykt.

— Det er liksom så hinsides. Det er ikke dette det dreier seg om, vi uttaler oss på prinsipielt grunnlag mot at et uspesifisert antall folk skal inn der. Vi trekker bare et sukk over slike utsagn, sier Finn E. Isaksen.