KRISTIANSAND: — Når uhellet først var ute og det begynte å brenne, så har vi sluppet heldig fra noe som kunne blitt en katastrofebrann, sier Johan Knutsen, som eier og driver HK Motorservice sammen med sønnen sin.

Dette firmaet har forretning og salgslokaler samt verksted vegg i vegg med de to bygningene der det først begynte å brenne.

— Lokalene er totalt ødelagte og ubrukelige, konstaterer Knutsen.

Men et tyvetalls båter som han hadde i forretningen og på verksted, ble reddet ut under dramatiske forhold i morgentimene i går.

— Dyktig innsats fra så vel brannvesen som andre hjelpere gjorde at vi fikk reddet ut både de nye båtene i forretningen og de som sto på verkstedet for reparasjon, forteller Johan Knutsen.

Av disse båtene ble bare fire-fem påført vann- og røykskader, påpeker han. Og er full av lovord om brannvesenets innsats i de dramatiske timene.

Nye lokaler. Knutsen og mange med ham er overlykkelig over at den store lagerhallen like ved ikke ble påført noen skade under brannen. Her var det lagret ikke færre enn 150 båter. Alt i ulike størrelser og lag på lag med båter.

Hadde også dette tatt til å brenne, kunne konsekvensene ha blitt meget alvorlige.

— All honnør til brannvesenet, sier Knutsen.

Lokalene der HK Motorservice driver sin virksomhet er helt ubrukelige nå, og firmaet med totalt 11 medarbeidere er alt på utkikk etter nye lokaler.

— Selv om alt nå er et eneste kaos, må vi prøve å komme i gang igjen så fort som overhodet mulig, sier Johan Knutsen.

Han forteller at havnevesenet alt har utvist vilje til å stille andre og egnede lokaler til rådighet.

— Det er et utspill vi setter overmåte stor pris på, sier han.

Ødela leveranse. Også Hydroscand AS ble også husløs etter brannen.

— Vi er nå i ferd med å etablere oss i nye lokaler i Sørlandsparken. Der håper vi å være i en form for operativ drift alt fra i dag, forteller Frank Dale.

Firmaet driver med hydraulikkutstyr til både offshoreindustri og landbruk.

— Brannen og driftsavbruddet kom uhyre kjedelig, siden vi hadde mange ferdige varer som vi skulle ha levert ut til kundene våre i dag, sier Dale. Han forteller at de fire ansatte jobbet overtid i flere timer dagen før, for å få leveransen ferdig. Så kom brannen og ødela det hele.