FLEKKEFJORD: — Vi har gått gjennom rutinene som vi legger opp til i kontraktene med de som strør veiene, og kommet til at kriteriene for strøing ble fulgt, sier distriktsveisjef Johan Mjaaland i Statens vegvesen til Fædrelandsvennen.

Fem mennesker omkom i tre ulykker i løpet av tre uker på veiene i Gyland-området i Flekkefjord før jul. Ved samtlige ulykker var det glatt på veien, og det ble reist kritikk mot vintervedlikeholdet av veiene. For strømannskapene har kritikken vært en påkjenning.

— Alle retningslinjer for strøing ble fulgt, selv om de som syntes det var glatt, kanskje ikke syntes kjøreforholdene var gode, presiserer Mjaaland.

Det ble i forbindelse med ulykkene også reist kritikk mot at det ikke var fendere langs riksvei 466 mellom Flikka og Gyland. Tre mennesker omkom da de kjørte ut i en bekk på et sted hvor det ikke var fender.

Statens vegvesen lyser i disse dager ut anbud på å sette opp fender flere kilometer langs veien. Kostnadene knyttet til dette er på cirka 1,5 millioner kroner.

tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no