For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

BYGLAND: Påskebilistene tok det ganske rolig på riksvei 9 gjennom Setesdal i helgen.

I går målte Utrykningspolitiet farten til kjøretøyer på vei nedover Setesdal, og i går kveld kunne politiførstebetjent Hans Aarenes fortelle Fædrelandsvennen om ni fartssyndere gjennom 50-sonen på Byglandsfjord. Høyeste hastighet ble mål til 64 kilometer i timen, hvilket betyr et forenklet forelegg på 2900 kroner.

— Jeg er mektig irritert på de høye bøtene, sa Børre Egeland fra Mandal, da han ble stoppet etter å ha blitt målt til 60 km/t gjennom Byglandsfjord. For det må han ut med 1600 kroner. Egeland visste at politiet var på plass i langs riksvei 9, men sier han glemte seg bort likevel.

— Jeg godtar at du gjør jobben din, men jeg respekterer ikke reglementet, sa Egeland til polititjenestemann Knut Olaf Knudsen.

Børre Egeland sier han har hatt flere innbrudd hjemme i Mandal. Nå har han gitt opp å anmelde forholdene fordi «det nytter ikke likevel». Politiet burde heller sette inn ressurser på slikt, mener han.

Påskebilistene på vei opp Setesdal fredag hadde det travlere enn bilistene ned dalføret i går. Da ble det skrevet ut 14 forenklede forelegg på Grendi i Bygland.

Høyeste hastighet som ble målt i 60-sonen var 83 km/t. Det kostet fartssynderen 6500 kroner.

Politiførstebetjent Hans Aarenes med laserapparatet har ingen medlidenhet med fartssynderne.

  • Det koster dem ingenting om de følger skiltingen. Det er den som kjører som trår på gassen, sier han.

Også sør for Evje ble bilistene minnet om å ta det litt med ro og kjøre trygt til påskefjellet. Der sto Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps og delte ut påskeaviser og fjellvettregler og samlet inn penger til drift av hjelpekorpsene.

— På en god dag får vi inn minst 70.000 kroner, fortalte hjelpekorpsveteran Morten Tallaksen.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.