KRISTIANSAND: — Rentekuttet i DnB og Kreditkassen forholder vi oss helt rolige til. Konkurransemessig ligger vi fortsatt godt an i forhold til begge disse bankene, sier administrerende direktør Hans A. Iversen i Sparebanken Sør.- Dessuten har vi en rekke innskytere å ta hensyn til, og de vil ha valuta for pengene sine. Om vi senker rentene, må vi låne penger et annet sted, og med dagens priser vil ikke det lønne seg for banken, forklarer Iversen.Han står fast på at Sparebanken Sør vil holde rentene på dagens nivå til Norges Bank eventuelt endrer signalrente i sitt møte 22. september.Vurderer fortløpende

I Spareskillingsbanken i Kristiansand sier kontorsjef Vidar Høiby at banken foreløpig ikke har tatt stilling til eventuelle rentekutt som følge av at DnB og Kreditkassen har redusert rentene med henholdsvis 0,25 prosent og 0,35 prosent.Han mener at Spareskillingsbanken fortsatt ligger bedre an enn for eksempel Kreditkassen i visse låneintervaller. Behovet for en umiddelbar rentereduksjon er derfor ikke til stede.- Vi vil kontinuerlig vurdere rentenivået og tilpasse oss situasjonen dersom markedet begynner å røre på seg. Hva konkurrentene gjør, er langt viktigere enn hva Norges Bank gjør, fastslår Høiby.«Ligger godt an»

Også viseadministrerende direktør Kjell Omland i Sparebanken Pluss synes banken ligger godt an i forhold til konkurrentene. Bankens beste ordinære rente er 6,85 prosent nominelt, mot Kredittkassens 6,65 prosent.- Ungdom under 33 som er førstegangsetablerere, har imidlertid allerede samme betingelser som Kreditkassens beste rente, poengterer Omland.Foreløpig har ikke Sparebanken Pluss tatt en avgjørelse om hva og når banken skal gjøre noe med renten.- Det hadde vært ønskelig å vente til uti september, men det avhenger av hva konkurrentene våre gjør, sier Omland.