KRISTIANSAND: Alle de tre hovedmennene i saken, to 31-åringer fra Arendal og en 33-åring fra Kristiansand, er sett på med noe mildere øyne enn det Kristiansand tingrett gjorde i februar.

En 31-åring fra Arendal er dømt til fem års fengsel for å ha kjøpt minst 3,8 kilo amfetamin. Han var tiltalt for fem kilo og dømt for det i tingretten til sju års fengsel.

Amfetaminsaken ble rullet opp i april og mai i fjor. Lagmannsretten legger til grunn at 31-åringen har kjøpt amfetaminen fra en Arendal-kvinne. Hun er siktet for å ha innført 30 kilo amfetamin fra Nederland, men politiet mistenker henne for å stå bak 200 kilo. Saken mot henne er under etterforskning.

31-åringen fra Arendal har solgt videre amfetamin til 33-åringen i Kristiansand. Også kristiansanderen er dømt til fem års fengsel. I tingretten ble han dømt til seks år.

33-åringen har solgt amfetamin både i mindre partier i Kristiansand og større partier videre til Stavanger-området. Han brukte i stor grad kurerer for å holde seg selv unna. Dette kom fram i ankesaken som ble avsluttet i lagmannsretten midt i juni.

Den andre 31-åringen fra Arendal må sone fire og et halvt års fengsel, mot fem år i tingretten. Han er dømt for å ha medvirket til salget med den jevnaldrende arendalitten og 33-åringen fra Kristiansand, og for oppbevaring av stoffet. Han er samboer til den siktede Arendal-kvinnen.

Alle disse tre mennene har ifølge lagmannsretten gjort seg skyldig i grove narkotikaforbrytelser. En 32 år gammel kvindøl som ble dømt til fem års fengsel i tingretten fikk redusert straffen til to års fengsel i lagmannsretten. Han var tiltalt og ble dømt for å ha mottatt fire kilo amfetamin i Stavanger. Lagmannsretten har bare funnet det bevist at han mottok to kilo.

Selv mener kvindølen at det var dopingmidler han skulle motta fra den 32 år gamle kristiansanderen. Det trodde ikke lagmannsretten på. De trodde på at alt pratet på de avlyttede telefonene om «indrefileter», «homsegutter» og «sola» mener lagmannsretten knytter seg til leveranse av amfetamin til Stavanger.

Kvindølen har til uken sonet ferdig en dom på tre års fengsel for dopingsmugling. En kurer for 33-åringen har fått samme straff (ett og et halvt års fengsel), en har fått redusert delaktighet i frakting fra amfetamin til hasj og slipper å sone mer, mens en tredje kurer er helt frikjent i saken.

svein.versland@fedrelandsvennen.no