KRISTIANSAND: — Jeg er veldig grepet. Det jeg har møtt i dag er mennesker med stort engasjement, forteller gateprest ved SON-senteret (Sammen om Nøden) Olaf Lande.

SON-senteret bidrar med å dele ut mat til rusmisbrukere i Kristiansand. I går skrev vi om at det på grunn av ressursmangel ikke ville bli mulighet til å opprettholde denne ordningen i juli i år. Men nå ser det likvel ut til å ordne seg. To frivillige personer bidrar med penger, og Olaf Lande forteller at han har fått tak i seks forskjellige personer som skal være med på å dele ut maten.

— Alle jeg har henvendt meg til har sagt ja, og to ringte meg opp og sa at de gjerne ville gjøre jobben. Jeg er veldig, veldig imponert, sier Lande.

De to som bidrar med penger ønsker ifølge Lande ikke å få navnene sine offentliggjort. Men etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal den ene være en profilert kunstner i byen. SON-senteret har ennå ikke søkt om lov til å stå i Tresse og dele ut mat i juli, siden det ble klart at mattilbudet blir opprettholdt først sent i går ettermiddag. Men driftssjef i Parkvesenet Helmer Espeland tror ikke det vil by på problemer å få plass i Tresse.

— De må selvsagt spørre oss for ordens skyld som alle andre. Vi må se på utleielister og passe på at ikke det blir noen kollisjoner med andre avtaler. Men normalt skal vi finne plass til slike frivillige organisasjoner, opplyser Espeland.