Oslo (NTB): Med få timers mellomrom kunngjorde SAS Braathens og deres argeste konkurrent Norwegian tirsdag nye og høyere priser for flyreiser i Norge og til utlandet.

Først ute var SAS Braathens, som lenge har slitt med store underskudd i konsernet. Senest for en måned siden endret selskapet årsprognosen ved å varsle et nytt underskudd ved årets utgang.

– SAS-konsernet sliter med lønnsomheten. Vi gjør dette for å bedre lønnsomheten, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Braathens til NTB.

Bare timer etter at SAS Braathens kunngjorde prisøkning for flyreiser både i Norge og til utlandet, fulgte deres argeste konkurrent Norwegian etter.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos tror priskrigen på flyreiser i Norge er over:

– Det tror jeg ja. Det har vært en tøff priskonkurranse, men det har blitt et mye sunnere klima nå, sier Kjos til TV 2 Nettavisen.

Prishoppet blir størst hos storebror: SAS Braathens øker sine priser med mellom 45 og 190 kroner for en vei, med andre ord mellom 90 og 380 kroner for en tur-retur-billett. Norwegians priser vil stige med rundt 50 kroner per strekning på alle ruter i Sør-Norge, mens Nord-Norge og utenlandsrutene blir ikke berørt i Norwegian. (©NTB)