– Det skal umiddelbart settes i gang etterforskning i denne saken, sier statsadvokat Johan Øydegard hos Riksadvokaten til NTB.

I den grad statsadvokatembetet blir berørt, skal denne siden av saken ivaretas av statsadvokaten i Agder, opplyser Øydegard.

Det er førstestatsadvokat Walter Wangberg i Bergen som har bedt om at etterforskningen av denne saken overføres fra Bergens-politiet til et annet politidistrikt av habilitetshensyn.

«Torpedo» tilsto

Fagereng-saken er kommet opp igjen etter at en «torpedo» fra Bergen i bladet Se og Hør nylig tilsto at det var han som utførte en god del av den virksomheten som førte til at rådmann i Bergen, Ragnar Fagereng, og hans kone, Anne Grethe Fagereng, i 1997 ble dømt for forsikringssvindel og falske politianmeldelser. Rådmannen ble i 1998 frikjent i lagmannsretten, men kona ble dømt også der.

Politimester siktet

Fagereng-saken førte til at politimester Rolf B. Wegner i Bergen ble siktet for grov uforstand i tjenestene og etterforsket av det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, SEFO. Bakgrunnen var påstander om at det skulle være en skjult forbindelse mellom Fagereng og Wegner.

Saken mot Wegner ble henlagt, men det endte med at han forlot sin stilling.

Førstestatsadvokat Walter Wangberg i Bergen var førstestatsadvokat da saken mot Fagereng kom opp. Politifolk som i dag jobber i Bergens-politiet, var også med på etterforskningen den gangen, og overføringen av saken til Agder politidistrikt må ses på bakgrunn av disse forholdene.