FINNSNES: Episoden fant sted på Vinje på Dyrøya søndag for halvannen uke siden. En av jegerne som satt på post fikk øye på en elgokse i et kratt 60-70 meter unna. Dyret sto stille, og jegeren kunne sikte godt og sende av gårde et velrettet skudd mot hjertet. Da jegeren hadde funnet den døde elgoksen ved enden av blodsporet et par hundre meter unna, kom en annen i jaktlaget og fortalte at det var et blodspor til. Ved enden av dette sporet fant de ei død elgku, skriver Nordlys.

Etter at den første vantroen hadde lagt seg, skjønte jegerne hva som måtte ha skjedd. Den andre elgen hadde stått rett bak den andre, slik at det for jegeren kun så ut som ett dyr. Så gikk skuddet gjennom det første dyret, og rett inn i det andre.

– Men det rareste er jo at begge dyrene ble truffet perfekt. Kula gikk inn mellom to ribbein på det første dyret og strøk borti et ribbein på tur ut, forteller jegeren til Nordlys.

Men om det var hell i uhell at begge elgene ble truffet perfekt, så var det ikke så heldig i forhold til jaktkvote. Jaktlaget hadde lov til å skyte et valgfritt dyr og en kalv – ikke to voksne dyr. Dermed ble elgkua inndratt av viltnemnda, og feilskytinga rapportert til politiet.