Amman (NTB-Reuters-AFP): Nyhetsbyrået AFP melder at minst 18 personer er drept i eksplosjonene, ifølge talsmenn for myndighetene.

Bare på hotell Radisson SAS skal minst fem personer være drept og over tolv såret, ifølge vitner. På hotellet Grand Hyatt er det meldt om minst 40 sårede etter en eksplosjon.

Også et tredje hotell, Days End, er rammet av en eksplosjon, melder flere nyhetsbyråer.

Bankett

Flere sårede er sett i lobbyen på SAS-hotellet, opplyser vitner. Eksplosjonen skal ha rammet en bankettsal hvor om lag 250 personer deltok i et bryllup. SAS-hotellet er kjent for å være populært blant israelske turister.

Politibiler og ambulanser rykket straks ut, og sårede ble kjørt vekk. En politimann sier at eksplosjonen ser ut til å være forårsaket av en bombe. Andre politikilder sier at bomben var plassert i et falskt tak.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at man foreløpig ikke vet noe konkret om hvorvidt det var norske gjester på hotellet, men at man er i kontakt med Norges ambassade i Amman.

Fint hotell i fint strøk

Hotellet ligger i et strøk med flere ambassader og departementer vest i Amman. Det har fem stjerner og er ett av byens mest kjente. Eksplosjonen kunne høres flere kilometer unna.

Straks etter eksplosjonen begynte politiet å evakuere hotellet Grand Hyatt, et annet stort hotell i den jordanske hovedstaden. Også her er det meldt om en eksplosjon, men det er ikke kommet meldinger om sårede eller døde. (©NTB)