— Bare så synd at man siktet feil på ranerne. Politiet skulle ha siktet en god meter høyere og midt mellom øyene. For når man går til med væpnet ran, burde politiet legge vekk silkehanskene når de blir skutt etter, og skyte for å uskadeliggjøre. Helst permanent, så man slipper å kaste vekk flere millioner på rettssaker etterpå, skriver Journalist Baard Larsen i et innlegg som ble lagt ut på hans egen nettblogg tirsdag kveld.

Bloggen lå ute på forsiden av Nettavisen, og det går tydelig frem at Larsen er journalist i Grimstad Adressetidende.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund er forundret over at journalisten velger å uttrykke seg i så sterke ordelag.

— Dette er en underlig ytring og en ekstrem ytring. Jeg velger å tro at dette bare er et uttrykk for dyp irritasjon, og håper ikke at journalisten virkelig mener dette, sier Kokkvold til Agderposten.

Kokkvold ber journalister være oppmerksomme på at de er offentlige personer, og dermed må regne med å stå til ansvar for uttalelser avgitt i det offentlige rom.

Journalist Baard Larsen, som selv skriver kriminalstoff for Grimstad Adressetidende, avviser at han mener at politiet bør skyte for å drepe under væpnede ran.

— Jeg skrev det for å provosere. For å skape debatt og for å promotere bloggen min. Jeg mener det ikke, sier han til Agderposten.

Redaktør i Grimstad Adressetidende, Trond Audun Berg, var ikke kjent med bloggen da Agderposten kontakten han tirsdag kveld, og nektet derfor å kommentere saken.

Senere på kvelden hadde Baard Larsen fjernet Nokas-innlegget "etter et lite vink fra en høyere herre", som han selv skriver.