STAVANGER: 24-åringen ble kritisk skadet da han kolliderte med Strømsbroen i Stavanger ved 03-tiden natt til søndag 6. mars. Han ble brakt til Stavanger Universitetssykehus. Tilstanden var da kritisk og ustabil. Den bedret seg noe etter de første dagene til kritisk, men stabil. Men 20. mars døde 24-åringen av de omfattende skadene han fikk i ulykken.

24-åringen stoppet ikke for politikontroll ved Øgreid i Verksgaten litt over klokken 03.00. Han ga gass og la ut på det som Stavanger Aftenblad beskrev som en vill bilferd gjennom Storhaugtunnelen. Det endte med at Mercedesen kolliderte i Strømsbroen. 24-åringen var alene i bilen da ulykken skjedde.

Spesialenheten for politisaker (nye SEFO) er involvert siden trafikkulykken skjedde i kjølvannet av en politijakt etter bilisten fra Vigeland.

– Det arbeidet vi gjør, påvirkes ikke av om det ender med en dødsulykke eller ikke, sier advokat Bjørn Ole Vikse som leder Spesialenheten for politisaker i Rogaland politidistrikt.

Fortsatt har ikke nye SEFO fått svar på tekniske undersøkelser på bilen eller fra obduksjonen av 24-åringen.

– Med i vurderingen vår ligger selvsagt om det var riktig å starte jakten på denne bilen, sier Vikse.

Han antar det ennå drøyer en tid før de kan konkludere med om politifolkene gjorde noe straffbart da de tok opp jakten på 24-åringen.