Søgne: — Jeg er skuffet på kommunens vegne, sier Søgne-ordfører Eli Løite (H).

I går møttes planutvalget i Søgne for å ta stilling til en invitasjon fra kristiansandsordfører Jan Oddvar Skisland om å slå sammen de to kommunene. Det var 17. mars han og Eli Løite stod fram i Fædrelandsvennen og annonserte at de ser for seg en vedtatt sammenslåing innen sommeren 2006. Løites soloutspill skapte bestyrtelse i det politiske miljøet i Søgne, hvor ingen kjente til det på forhånd. Resultatet av det hele ble altså en formell invitasjon fra Kristiansand, og i går diskuterte planutvalget saken som kom opp uten noe forhåndsforslag til vedtak.

— Etter å ha hørt debatten i går la jeg fram forslag om å sette ned et utvalg bestående av partienes gruppeledere. Dette utvalget skulle så forberede og gjennomføre en undersøkelse om sammenslåing, og stå fritt til å ta kontakt med de andre kommunene i Knutepunkt Sør, sier ordfører Løite.

Som kjent har Kommunenes Sentralforbund (KS) fått levert en rapport som foreslår sammenslåing av både Søgne, Lillesand, Birkenes, Kristiansand, Songdalen og Vennesla kommuner.

Men i går kveld tapte Løite avstemningen i planutvalget med sju mot seks stemmer.

— SV foreslo å la invitasjonen ligge, og fikk stemmene fra Ap, Venstre og en stemme fra KrF , sier LøiteDet var Torunn Verdal fra KrF som stemte mot sin egen gruppeleder og varaordførerSiste ord er likevel langt fra sagt. 18. mai skal saken opp i tjenesteutvalget, og dersom de stiller seg annerledes må den behandles av et samlet kommunestyre. Torgeir Eikeland