RISØR: Bussjåføren kranglet med gråtende guide, rygget ned skilt, knuste bakruta i balkong og skal ha kjørt sammenhengende i 17 timer. Selskapet er nå under full etterforskning etter bussturen som varte fra 24. september til 1. oktober, skriver Agderposten.

Deltakere på turen, som avisen Lindesnes har snakket med, opplevde reisen som hasardiøs. Flere hevder sjåføren bevisst brøt kjøre— og hviletidsbestemmelsene. Ingen av dem som anmeldte saken til Statens vegvesen ønsker å stå fram i avisen.

Kritikken blir kategorisk avvist både av sjåføren og selskapet han jobber for. Kilder i Statens vegvesen mener noe annet. Ifølge disse skal sjåføren på hjemturen ha kjørt 17 timer uten en lengre pause.

En forelder forteller om åpenlys krangel mellom guiden Caroline og sjåføren under hjemturen. Begge er ansatt i samme busselskap.

– Guiden Caroline gråt og ble sendt bak i bussen av sjåføren. Situasjonen opplevdes ikke særlig tillitsfull, sier forelderen.

– Vi startet torsdag morgen og var ikke i Hirtshals før natt til fredag. Men vi var uheldige og sto i kø, pluss vi måtte foreta en lengre omkjøring som tok minst tre timer like ved Hamburg. Dette skyldtes en ulykke på Autobahn. Men jeg skal ikke legge skjul på at vi slet med bussjåføren. Han hadde ikke humøret med seg og var sur og gretten under hele turen. Da vi kom et stykke inn i Danmark torsdag kveld ringte jeg til Aktive Fredsreiser i Risør og vi fikk rekvirert en ny sjåfør like ved Aarhus. Da hadde han forrige sittet lenge bak rattet, sier reiseleder Tor Bernt Sunde.

Det var bystyrepolitiker og forelder på turen, Håkon Sødal, som grep inn og forlangte ny sjåfør.