KRISTIANSAND: — Jeg ropte hallo, og da ble det heilt stille, sier Kim Bekkeli. Han bor på Blå Kors' hospits i Gyldenløvesgate, og kan ha vært mannen som natt til lørdag forstyrret et større tyveriraid slik at det gikk i vasken.

Kim Bekkeli fortalte politibetjent Øyvind Væting hva han hadde sett og hørt. Foto: Torgeir Eikeland

Lørdag morgen fikk politiet melding om tyveri av musikkanlegg fra Blå Kors' lokaler. En patrulje rykket ut, og det ble fort klart at det manglet en mengde gjenstander i lokalene. Det mest iøynefallende var at musikkanlegget i kirken manglet. Det er her Blå Kors arrangerer sine konserter i serien Blå Torsdag, og så sent som forrige torsdag spilte D'Sound gratiskonsert her for stappfulle lokaler.

Ferdig pakket

Men før politiet kom til stedet ble det oppdaget at tyvegodset fremdeles befant seg på adressen.

— Det er snakk om utstyr for 300- 400.000 kroner. Det meste ble funnet igjen i et rom med utgang til Rådhusgata, hvor det sto ferdig pakka, og hvor døra sto på gløtt ut mot gata. Nå skal vi sikre spor. Det ser ut til at tyvene har vært gjennom hele bygget, og det er ikke brytemerker på dørene inn hit, forteller politibetjent Øyvind Væting til Fædrelandsvennen.

Slumra litt

Ett av vitnene hans på åstedsbefaringen var altså Kim Bekkeli som våknet av lyder rundt klokka 02.00. Han gikk ned og ut i bakgården, og det var da han ropte «hallo» at romsteringen forsvant helt. Etter dette var det stille til 03.30.

Den nye kodelåsen til kontorene var brutt opp. Foto: Torgeir Eikeland

— Da hørte jeg litt lyder igjen, og jeg lurte på om det kunne være en vaktmester eller noe sånt. Så slumra jeg fram til klokka halv seks, og så gikk jeg ned igjen og kikka litt. Da sto dørene på vidt gap, og jeg ringte vakttelefonen. Etter å ha vært litt i «det harde miljøet» skjønner du jo fort når det kan være noe slikt på gang. Det er litt fint å kunne være på «den gode siden», sier han med et smil.

«Tar fra de fattige«

En annen beboer sier: - Blå Kors er et tåpelig sted å gjøre brekk mot. Her bor det jo fullt av folk som har vært med på sånt selv. Dette stedet burde være fredet. Jeg har gjort mitt av denne typen ting, og det er ingen i miljøet som synes det er greit å stjele fra Blå Kors. Det blir som å ta fra de fattige, sier han.

Daglig leder Arvid Solheim er oppgitt over innbruddet og tyveriforsøket.

Tyvene har også vært interessert i å sikre seg mat. Foto: Torgeir Eikeland

— Det har så langt aldri hendt at noen har forsøkt å stjele fra disse lokalene. Hvis de som gjorde dette er fra miljøet her sliter de litt. Guttene som bor her er ikke noe glade for dette. Jeg kan egentlig ikke tro dette er gjort av noen som har bodd her tidligere, sier Solheim.Han oppdaget først ikke omfanget av raidet.

— Men da jeg så at gitaren Knut Reiersrud har gitt oss sto blant tyvegodset, da skjønte jeg at de hadde vært på kontorene også. Der fikk vi ny kodelås på torsdag, og den har de ødelagt. Vi har lenge snakket om å skifte låser på resten av bygget, men vi har ikke hatt råd, sier Solheim.