Kristiansand: — Det er dumt fordi det naturlig nok skaper frustrasjon og irritasjon blant folk, sier seksjonssjef Tordis Vandeskog i Statens vegvesen Region sør, til NRK Sørlandet.

Statens vegvesen har tidligere lovet å få på plass DAB-dekning i tunellene på Sørlandet i løpet av årets sommer, men slik gikk det ikke. Til NRK forteller Vanderskog at dette skyldes flere tekniske utfordringer i tunneler på Sørlandet.

Hun lover at DAB-dekningen skal være på plass i tunnelene på Sørlandet innen sommeren 2016. ## Gambler med beredskapen

Norge blir i 2017 etter planen det første landet som tvinger folk over på DAB-nettet. Det er IKT Norge svært skeptiske til.

— Man gambler med beredskapen om FM-nettet slukkes, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT Norge til Dagbladet.

IKT Norge har tidligere klart hele DAB-prosjektet en flopp, og nå mener altså lederen at prosjektet også kan føre til sikkerhetsproblemer.

— Folk over hele landet klager over at de ikke får inn DAB, særlig i utmark. Det kan føre til store sikkerhetsproblemer ved ulykker, sier Hoff til avisa.

Uenig

Kulturminister Thorhild Widvey (H) er ikke enig i påstandene til Per Morten Hoff.

— Vi kan ikke slutte oss til påstander om at slukning av FM-nettet skulle svekke beredskapen i Norge. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har konkludert med at DAB-nettet har en minst like god befolkningsdekning som FM-nettet og at veidekningen er bedre enn med FM-stereo, sier hun til Dagbladet.