— Hun har ikke hatt bevegelse i beina etter hendelsen. Sannsynligvis blir hun lam for livet, sier politiadvokat Liv Versland Seland til Fædrelandsvennen.

Natt til søndag 2. november ble 43-åringen truffet av to skudd fra en Magnum-revolver under et 50-årslag i Lindesnes. Skuddene ble løsnet av 43-åringens samboer. Mannen er nå siktet for drapsforsøk mot både samboeren og hennes 44 år gamle venninne, som ble truffet av ett skudd i ryggen.

Påberoper nødverge

Mandag ble 55-åringen fengslet i nye åtte uker av Kristiansand tingrett. I kjennelsen fremgår det at 55-åringen hadde ruset seg på både cannabis og amfetamin den aktuelle helga.

— Blodprøver tatt søndag formiddag påviste amfetamin og THC (virkestoffet i cannabis). Hvor ruset han var da skytingen fant sted kan jeg ikke svare på. Han har i avhør opplyst at han ruset seg i helga, sier Versland Seland.

55-åringen hevder at han skjøt i nødverge og nekter straffskyld for drapsforsøk.

— Han sier at han skjøt for å redde sitt eget liv. Det har vært forklaringen hans helt siden han ble pågrepet, sier 55-åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo.

Begjærte seg løslatt

Stallemo opplyser at 55-åringen, som begjærte seg løslatt i fengslingsmøtet, vil anke fengslingen til lagmannsretten.

— Jeg skriver på anken nå. Vilkårene for fortsatt fengsling er ikke oppfylt, sier Stallemo.

I kjennelsen skriver Kristiansand tingrett at påstanden om nødverge er lite troverdig ettersom 55-åringen avfyrte tre skudd og hadde ruset seg på cannabis og amfetamin.

— Ruspåvirkningen er helt uten interesse, så her har tingretten bommet. Høyesterett har avgjort at det er hvordan man oppfatter sin egen situasjon som skal legges til grunn, uavhengig av rus. Det er kun en uaktsom misforståelse som kan vektlegges, sier Stallemo.

— Sier du at trusselen han forsvarte seg mot ikke var reell?

— Jeg sier at hvis du blir utsatt for et angrep så er det din oppfatning som skal legges til grunn ved vurdering av nødverge, sier Stallemo.

Støte allmennheten

Stallemo er også kritisk til tingrettens konklusjon om at en løslatelse vil støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet.

— I anken viser vi til sju drapssaker hvor lovens vilkår ikke var oppfylt da dette spørsmålet ble vurdert. Og det var altså saker som dreide seg om fullbyrdede drap, sier Stallemo.

Påtalemyndigheten har anslått at en rettssak vil kunne avholdes i april neste år.

— Den videre etterforskningen dreier seg hovedsakelig om tekniske undersøkelser. Vi venter nå på analyserapporter fra Kripos og Folkehelseinstituttet. Når dette foreligger kan det bli aktuelt med oppfølgningsavhør av de involverte, sier Versland Seland.

Da skuddene ble løsnet var det kun fire personer som befant seg i boligen. Alle har blitt avhørt av politiet.