— Det stemmer at vi har en spurv ombord i Stavanger-flyet som hindrer avgangen, forteller informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe.

Fædrelandsvennen har mottatt flere tips fra passasjerer ombord på flyet om at avgang er forsinket fordi en spurv har tatt seg ombord i flyet.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Fuglelokker ombord

— Vi har satt himmel og jord i bevegelse for å få ut spurven, forteller Brandvoll videre.

— Akkurat nå har vi en fuglelokker ombord. Vi har sett fuglen, men ikke klart å få fatt i den.

Ombooket

Det er 34 passasjerer ombord i flyet, og de som skulle til Florø og Kristiansund ble booket om via Bergen.

Det er ikke lett å drive flyselskap i Norge. Er det ikke vind og tåke, så er det spurv i cockpit.

— Passasjerene som skal til Stavanger venter enn så lenge på at vi skal få flyet klart. Vi vil prøve å få tak i spurven en stund til, før vi eventuelt kansellerer avgangen og finner alternative reisemåter for Stavanger-passasjerene, opplyser Brandsvoll.

En halvtime senere kan kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe fortelle at flyavgangen er innstilt. - Stavanger-passasjerene vil også rutes om via Bergen, sier han.

- Ikke første gang

Kongsteien kan fortelle at det ikke er første gang en fugl ombord i et fly forsinker eller kansellerer en flyavgang.

— Det er ikke lett å drive flyselskap i Norge. Er det ikke vind og tåke, så er det spurv i cockpit. Det verste er at vi opplevde dette for to år siden også. Da vi fikk til slutt fatt i fuglen og samtidig tatt et bilde av den, sier Kongsteien.

— Vi synes kanskje spurven er litt lat som ikke gidder å fly selv, men vil haike med Widerøe til Stavanger, sier Brandvoll humrende.

- Neppe vår skyld

Lufthavnsjef Thomas Langeland kjente til forsinkelsen, men ikke at det var grunnet en spurv.

— Vi får høre det dersom det er vår feil at avgangene blir forsinket, men dette kan vel neppe Avinor ta skylden for, sier Langeland.