— Totalt har vi utestengt seks supportere til kampen mot Viking. To av dem var utestengt fra Sparebanken Sør Arena fra før, mens fire utestenginger kommer som en reaksjon etter kampen til rekruttlaget i Mandal, sier Roy Emanuelsen, medie- og arrangementsjef i IK Start.

Det var i forbindelse medStart 2s kamp i 3. divisjon mot Mandalskameratene det oppsto bråk på stadion hvor medlemmer av Ultras 1905 gikk over noen grenser, ifølge Start. Hvor lenge disse supporterne blir nektet adgang på Sør Arena er ikke bestemt i øyeblikket.

— Det skal hovedstyret i Start ta opp på neste møte. Da vil de bestemme varigheten på utestengelsen, sier Emanuelsen.

Supporterne uenig

Ultras 1905 sliter med å skjønne Starts valg.

- Vi ønsker bare å lage stemning og føler oss urettferdig behandlet. Start ønsker ikke å prate med oss en gang, så jeg synes Start opptrer kontroversielt, sier Nicolai fra Ultras 1905 til Fædrelandsvennen. Han er ikke en av dem som har blitt utestengt.

- Dere føler ikke selv at dere tråkket over noen grenser?

— Nei. Fordi vi støtter opp om laget og er litt mer ekstreme for å lage god stemning enn andre, så blir vi sett på som kriminelle. Vi har snakket med supportere i Mandal, og de sier at det er den morsomste kampen de har vært på i løpet av mange år, svarer han.

Reaksjoner

Ultras 1905 ble startet 14. november 2007, og er en uavhengig supportergruppe som ikke er en del av Tigerberget - Starts offisielle supporterklubb. De mener selv de står for mye av stemningen på kampene til Start.

— Det kommer til å bli reaksjoner på utestengelsen på kampen til fredag. I åtte år har vi brukt timevis med tid og masse penger for å støtte Start ved å reise landet rundt, men vi kommer til å skape god stemning på kampen mot Viking også, sier Nicolai.

Start-Viking er kjent som et godt besøkt arrangement og er et av høydepunktene på Sør Arena i løpet av sesongen.

Start og Viking er kjent som tøffe lokaloppgjør. Her fra vårmøtet. Foto: NTB Scanpix

— Vi tror det kommer mye folk og da øker vi sikkerheten. Vi har leid inn flere politimenn enn vanlig, og har også økt beredskapen blant våre egne sikkerhetsansvarlige, sier Emanuelsen.

Da Viking slo Start 2-0 i Kristiansand sist sesong var det 7570 tilskuere på plass, mens 6360 møtte opp året før da Viking vant 2-1. Da Start vant 4-0 i 2010 var det hele 11419 tilskuere.