KRISTIANSAND: Da politiet slo til mot marihuanaplantasjen i bolighuset på Mosby ble det oppdaget at gartneriet hadde tyvkoblet seg til en inntaksboks i nærheten og lagt strømkabel inn til loftet. Der ble strømmen spredt videre til de forskjellige produksjonslokalene i huset.

I beregningen fra Agder Energi er det ikke tatt høyde for om strømmen kan ha vært frakoblet i perioder på døgnet.

— Vår beregning viser at dersom strømmen har vært på med full styrke i 24 timer i døgnet i 1278 dager, har forbruket vært 544 kilowatt-timer per døgn. Beregningen av prisen gir da en samlet sum på 621.000 kroner, fortalte fasitansvarlig Are Farmen fra Agder Energi da han forklarte seg i Kristiansand tingrett tirsdag formiddag.

Eieren av huset har fått et krav på totalt 190.000 kroner som sin del av tyvkoblingen. Han har allerede betalt inn 123.000 kroner av dette kravet, delvis gjennom månedelige rater og delvis gjennom innbetaling av overskudd ved salg av huset på Mosby.

På grunn av usikkerheten om det har vært full produksjon og dermed et maksimalt forbruk gjennom hele døgnet, er det trolig at påtalemydigheten kommer til å redusere omfanget av strømforbruket.

Farmen opplyste at det ikke er målere i strømtransformatorene som kan avsløre om det stjeles strøm, slik det ble gjort i marihuanafarmen på Mosby.