KRISTIANSAND: I lørdagens Fædrelandsvennen uttalte Svein Arne Lindø at han ikke kjente til den nye Agder-biskopens syn på gjengifte før han ble kjent med dette gjennom Aftenposten 21. desember.

Nå har Kirkerådslederen sendt en presisering omkring dette:

"I intervju med Fædrelandsvennen (5. januar) er jeg gjengitt på en måte som etterlater et forkjært inntrykk av hva Kirkerådet kjente til ved tilsettingen av Stein Reinertsen som biskop i Agder og Telemark. Min uttalelse er egnet til å skape uklarhet om Kirkerådets beslutningsgrunnlag ved tilsettingen. Jeg beklager det, og vil med dette bekrefte at Kirkerådet var kjent med Reinertsens vigselspraksis da tilsettingen skjedde".

— Unntatt offentlighet

Fædrelandsvennen har ikke fått anledning til å be Svein Arne Lindø om en forklaring på dette. Vi er blitt henvist til å stille spørsmål til Trude Evenshaug, kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet.

— Hvordan forklarer du at Svein Arne Lindø i intervju med Fædrelandsvennen uttalte at han ikke visste om vigselspraksisen før det ble offentlig kjent gjennom Aftenposten 21. desember, mens han nå presiserer at Kirkerådet likevel var kjent med dette?

— Lindø var opptatt av å skille mellom det han kjente til gjennom offentlig omtale før tilsettingsprosessen og det han ble kjent med gjennom tilsettingsprosessen. Det siste er unntatt offentlighet. Han hadde ikke sett Reinertsens syn på gjengifte kommentert offentlig før etter tilsettingen.

— Visste Svein Arne Lindø om Reinertsens vielsesnekt eller gjorde han ikke?

— Hele Kirkerådet var kjent med dette da Reinertsen ble tilsatt.

Tilbud om sitatsjekk

— Har Fædrelandsvennen gjort noe galt i denne saken?

— Nei, Fædrelandsvennen har stilt legitime spørsmål og gitt tilbud om sitatsjekk. Fordi Lindø er på ferie i Australia, fikk han ikke foretatt sitatsjekk. Tatt ut av konteksten Lindø prøvde å etablere for sine svar, ble framstillingen upresis, noe Lindø ønsker å rette opp med sin presisering. Journalisten kan ikke klandres for dette.

— Hvorfor får vi ikke snakke med Lindø selv nå?

— Han er på ferie i Australia og er ikke tilgjengelig på telefon der han er nå, sier Trude Evenshaug.