SØGNE: — Et utenlandsk vogntog skal ha kjørt utfor eller har problemer. Det skal ikke være snakk om personskade eller trafikkproblemer, melder politiets operasjonsleder.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 07.40 mandag morgen.

Underkjølt regn

— Det er underkjølt regn og svært glatt på stedet. Den rumenske sjåføren har kommet kjørende ned en slak bakke fra E 39 i retning Lohnelier. Et annet vogntog har kommet kjørende oppover, og rumeren stoppet for å slippe det andre vogntoget forbi. Mens han sto stille, seilet fronten på vogntoget ut i grøfta, opplyser Bjørn Grongstad i UP til Fædrelandsvennen på stedet.

Han påpeker at lastebilen ikke er riktig skodd for forholdene.

Får ikke kjøre videre

Vogntoget kommer seg ikke løs for egen maskin, og situasjonen på stedet var en stund noe fastlåst.

— Det er en polsk trailer som står på tvers på avkjørselen fra E 39 i retning Lohnelier. Vi sliter med å få den løs, for sjåføren har ingen penger, selvsagt. Vi prater med veitrafikksentralen nå, for å høre om de vil stille garanti for bergingen. Om de vil det, kommer jo an på hvor prekær situasjonen er. Dette er nok ikke en mye trafikert vei. og foreløpig er det passasje forbi ulykkesstedet, sier operasjonsleder Magne Storaker.

— Statens Vegvesen står for betaling av bergingen. Når vogntoget er hentet opp av grøfta, vil det bli satt på trafikkstasjonen med hjullås til regningen er betalt, sier Grongstad til Fædrelandsvennen.

Like før klokken 09.00 er bilberging på vei.

— Selskapet til vogntoget har stilt garanti for beløpet, så de klarte å orde det hele selv, sier Tor Alf Høye ved veikontoret i Kristiansand.

Han bekrefter at det forekommer at veivesenet må ta regningen for bilberging, men at det ikke skjer ofte.

- Jeg er lei meg

Sjåføren sier til Fædrelandsvennen at han er svært lei seg for det som har skjedd.

— Jeg er veldig lei meg, hva mer kan jeg si? Nå kommer selskapet til å trekke meg i lønn. Jeg er veldig glad for at bilen ikke er skadet, sier han, og legger til at kjøreforholdene på stedet var veldig vanskelige.

Sjåføren vil ikke ha navnet sitt i avisa. Han ble ikke skadet i utforkjøringen.