— Dette har jeg aldri oplevd før. Det er nok 15 år siden det forsvant noe herfra sist, sier eier av Bilhallen Olav Birkedal.

Natt til torsdag har en eller flere tjuver brutt seg inn på det avlåste området i Kongsgård Allé, startet opp en BMW 320 og satt kursen rett mot den låste porten. Da de ansatte ved Bilhallen kom på jobb fredag morgen var porten smadret.

Hengslene gav etter

— Låsen henger på ennå, ser du. Det virker som om hengslene i bunnen av porten har gitt etter og at porten har vridd seg, sier Birkedal og peker mot det som til og med i går var en solid sperring.

Hengerfestene på porten ble brutt i stykker da biltjuvene kjørte rett gjennom den låste porten.

Verkstedet hadde fått BMWen inn til vurdering for et par dager siden. Den stod på utsiden av inngangsdøren og var klar til reparasjon da tjuvene gjorde sin entre.— Jeg var sjøl på verkstedet fram til klokken 22.00 torsdag kveld, så det må skjedd etter det, sier eieren.

Satte igjen en Saab

Tjuven har ankommet verksted i en gammel Saab. Det er fortsatt usikkert om Saaben er stjålet eller ei. Denne ble parkert på gårdsplassen rett utenfor verksted. Like under overvåkningskameraet. Foreløpig ser det ut til at kameraet ikke har fungert sier eieren av Bilhallen.

— Det vet vi ikke før politiet har fått sett på eventuelle opptak, sier Birkedal.

— Hvordan reagerte bileieren da han fikk vite at bilen var stjålet?

— Han kom hit ned ganske kjapt. Det gikk ikke lang tid før han fortsatte ned til politikammeret for å anmelde forholdet.

Skader foran

Politiet antar at den mørke BMWen har skader foran. Bilskiltet ble liggende igjen på bakken etter at porten ble sprengt. BMWen, som er seks sju år gammel, hadde litt dyre felger og er i følge verkstedeieren en stilig ungdomsbil.

Politiførstebetjent Frode Smith ved Kristiansnad politistasjon, sier det er få spor å gå etter foreløpig.

— Vi må først se om det finnes bilder av innbruddet, sier han.