SØGNE: — Første bud for at en ny regjering skal få spaden i jorda for nye E 39, er at dere her i fylket blir enige om valg av trasé. Så lenge dere ikke er enige om trasé, så er det en kø av prosjekter som venter på å bli virkelighet, sier Høyres samferdselspolitiske talsmann Øyvind Halleraker, som sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

ÅPENT MØTE: Høyre i Søgne inviterte til åpent møte om vei torsdag kveld. Foto: Tore André Baardsen

Torsdag kveld gjestet han Søgne Høyre og ordfører Åse Severinsen. Sammen med Knud Dannevig, som er koordinator for Sørlandets Samferdselsløft, fortalte partiet hvor viktig de mener det er med en rask utbygging av ny E 39.— Vi må kunne måles på at vi innenfor neste veiplanperiode er i gang med E 39, og at det planlegges for fire-felts vei mellom Kristiansand og Stavanger, sier Helleraker til Fædrelandsvennen.

Uakseptabelt

Helleraker gjorde det klart overfor de cirka 50 fremmøtte at å vente med utbygging av E 39 til 2028 er helt uaktuelt.

— Sammen med E 18 og E 6 er E 39 de høyest prioriterte prosjektene i Norge. Hvis vi får politisk makt ved neste korsvei, ønsker vi å se lengre korridorer på E 39 som én helhet, og få etablert egne utbyggingsselskaper som får frihet til å løse dette, sa han.

OPS

VEI: Høyres samferdselspolitiske talsmann Øyvind Halleraker lover E 39-utbygging i Agder. Foto: Tore André Baardsen

Nøkkelen for Høyre er å omorganisere veibyggingen i Norge.— Vi skal halvere planleggingstiden fra ti til fem år. Og så skal vi få til tre til fem ops-prosjekter (offentlig-privat-samarbeid) årlig. Da kan vi som sentrale stortingspolitikere fjerner oss litt fra den trivielle diskusjonen om traseer og løsninger. De kan tas lokalt. Så bør staten si: Her skal veien gå, sa Hellesaker.

Optimist

Knud Dannevig som koordinerer Sørlandets Samferdselsløfti er optimist med tanke på E 39. — Det gledelige er at veivesenet har sett på helheten fra Gartnerløkka og helt til Lyngdal. Det betyr i beste fall at veien mellom Breimyr og Volleberg kan være ferdig regulert i 2015 og at man kan begynne bygging i perioden 2016-2018, sa Dannevig som presiserte at dette er hvis alt lykkes.