Det kommer fram i tiltalen mot 39-åringen. Sent om kvelden mandag 28. juni i år skal han ha forsøkt å drepe sin fraseparerte kone ved hennes hjem i Øyslebø i Marnardal.

Han slo henne flere ganger i hodet med en hammer.

Les også:

DNA-spor

— Hammeren er beslaglagt, og det er funnet DNA-spor på den som stammer fra fornærmede. Dette er hårtuster fra henne, opplyser statsadvokat Leif Aleksandersen til Fædrelandsvennen.

Tiltalte har erkjent å ha slått kvinnen, født i 1979. Men han nekter straffeskyld. I avhør har han forklart at han slo fordi han ville stoppe henne da hun tok bilnøklene til bilen hans som stod parkert utenfor huset.

Les også:

Lå i grøftekant

Naboer fant kvinnen i ei grøft ved veien som går forbi huset, og ringte ambulanse. Kvinnen ble raskt fløyet til Stavanger universitetssykehus, hvor hun lå en tid i koma. I tiltalen beskrives de omfattende hodeskadene hennes.

«Skadene var av en slik art at hun hadde avgått ved døden om hun ikke hadde fått rask behandling», skriver statsadvokat Aleksandersen.

Forsvarer Siv Hallgren ønsker fredag ikke å gi kommentarer. Både tiltalte og fornærmede er fra et land i Asia. Rettssaken starter 15. desember i Kristiansand tingrett.