Tyveriet virker veldig profesjonelt. Dette er nok ingen som har tyvlånt traktoren i fylla, for å si det slik.

Det sier daglig leder Frode Olsen i AK Maskin på Vigeland i Lindesnes.

I løpet av helga ble to av forhandlerens traktorer stjålet. Den ene kom til rette, men den andre var søndag kveld fremdeles sporløs borte.

10.000 kroner i dusør

Nå ber daglig leder Frode Olsen i AK Maskin om publikums hjelp til å finne den røde traktoren.

— Jeg vil gi 10.000 kroner i dusør til den som gir tips som fører til oppklaring av saken, sier Frode Olsen til Fædrelandsvennen.

Olsen ble oppringt av politiet lørdag ettermiddag etter at noen hadde kommet over en traktor midt i Skoftelandskleiva, på heia mellom Vigeland og Holum. Han dro opp og så raskt at det var en av deres traktorer. Tenningslåsen var tatt ut, slik at traktoren kunne tjuvkobles.

Store verdier

— Det er tydelig at de visste hva de gjorde, sier Olsen. Senere dro han til jobb på AK Maskin like ved rundkjøringen på E39 på Vigeland i Lindesnes kommune. Der oppdaget han at nok en traktor var borte. Den har de siden ikke funnet noen spor etter. Traktoren er av typen Case Maxxum 140, 2010-modell.

— De to stjålne traktorene kostet til sammen 800.000 kroner. Det er verdifulle ting, sier Olsen. Han er likevel glad for at de dyreste traktorene de hadde utstilt ikke ble stjålet.

— Vi hadde noen utstillingsmodeller til flere millioner stående utenfor forretningen. De har vi kjørt inn i hallen nå, sier han.