— Vi hadde en lang og grundig behandling i partigruppen, men hva vi går for kan jeg ikke si noe om. Vi må ha respekt for koalisjonspartnerne i Senterpartiet og Arbeiderpartiet. De har gruppemøter tirsdag, sier KrFs gruppleder Daniel Bakken.

Tause en uke

Han tror koalisjonen vil vente til tirsdag i neste uke med å fortelle hva de går inn for. Da møtes plan- og økonomiutvalget i kommunen.

— Vi har stemt for svømmehall hele tiden, og ønsker svømmehall. Men nå må vi diskutere de nye opplysningene. Jeg kan ikke si noe jeg heller, sier Sps gruppeleder Eivind Drivenes. Aps Gruppeleder Berit Kittelsen vil også vente.

Ap, Sp og KrF gikk til valg på ny svømmehall. Men prosjekteringen viser at budsjettrammene ryker, og derfor har rådmann Svein Skisland foreslått å skrinlegge hele prosjektet.

Rådmannen sier nei

Rammen er på 98,5 millioner kroner. Siste kalkyle er på 115 millioner kroner. Rådmannen vil kutte hele utbyggingen av 25- metersbasseng og stupeanlegg. Han vil heller ruste opp Venneslahallen og 12,5-metersbassenget fra 1960-tallet.

— Jeg tror folk vil se at vi har funnet en god løsning, sier Bakken i KrF.

— Men du vil ikke fortelle den?

— Nei, vi må ha respekt for våre politiske samarbeidspartnere, vi skal møtes senere i uken, sier Bakken.

At svømmehallen kan bli skrinlagt, har skapt sterkt engasjement i bygda. Debatten går høyt både på Fædrelandsvennens og Vennesla Tidenes Facebook-sider. Mange snakker om løftebrudd hvis hallen ikke kommer.