Økonomiavsnittet i Agder-politiet har jobbet på spreng med å gå igjennom 39-åringens kontoer. På bakgrunn av dette har de siktet ham for grovt bedrageri mot mellom seks og åtte nye personer. I alt skal disse ha betalt den spilleavhengige mannen mellom to og tre millioner kroner.

— Siktede har i hovedsak erkjent de faktiske forholdene, men har reservert seg når det gjelder straffskyld i forhold til noen navn, sier avsnittsleder John Repstad til Fædrelandsvennen.

Spilt bort

Så langt politiet kan se er pengene borte.

— Vi har ikke kunnet se at det er noen penger i behold. De er gått til eget forbruk og til spill, sier Repstad.

I begynnelsen av november kom det fram at 39-åringen har erkjent å ha svindlet et familiemedlem for, etter det Fædrelandsvennen vet, rundt ti millioner kroner. Fornærmede er i 60-årene og direktør for en større Kristiansand-bedrift. Han er selv siktet for økonomisk utroskap, etter å ha tappet bedriften for å overføre penger til slektningen.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal direktøren ha latt seg overbevise om at pengene skulle brukes til å betale 39-åringens gebyrer til Norges Bank for å få ut en større spillegevinst i utlandet.

Ikke anmeldt

I avhør har 39-åringen forklart hvordan han gikk fram for å svindle de øvrige personene i saken. Flere av dem har underskrevet kontrakter om at pengene skulle investeres og at de skulle få innsatsen tilbake med rente.

— Noen har fått tilbake penger, men dette dreier seg om små beløp, sier Repstad.

Ingen av personene har imidlertid anmeldt 39-åringen for bedrageri før de ble kontaktet av politiet i høst.

— Men de har nok skjønt at det ikke ville komme noen penger etter som tiden gikk, sier Repstad.

Dømt to ganger tidligere

Bedrageriene 39-åringen nå er siktet for går tilbake til begynnelsen av 2010. De startet få måneder etter at han ble løslatt etter å ha sonet en dom på to år for å ha svindlet en rekke personer for å finansiere gamblingen sin. Også i 2005 ble han dømt til to års fengsel for en liknende forbrytelse.

Tirsdag fikk politiet Kristiansand tingrett med på å forlenge varetektsfengslingen av 39-åringen. Retten mener han må holdes innesperret for å hindre at han fortsetter sin kriminalitet.

Siktede motsatte seg fengsling. Han anførte blant annet at han har erkjent å være spilleavhengig, og at han har søkt og vil få hjelp mot lidelsen. Han mener derfor at det ikke er fare for gjentakelse.

Men retten viser til at 39-åringen også tidligere har gått til behandling hos psykolog for sine problemer.

«Tidligere behandling har så langt vist at siktede likevel ikke har klart å avholde seg fra å begå nye bedragerier».

— Kjennelsen vil bli anket, opplyser 39-åringens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.

Politiet opplyser at saken trolig vil være ferdig etterforsket innen desember.