— Jeg har for så vidt ikke grunn til å tro annet enn at det som skjer er i dialog mellom kirkekontoret og Mandal kommune. Men det er viktig at kommunen er på banen og sørger for kontroll, sier Venstre-representanten.

Soppspesialist Svein Huus Folkedal undersøker veggen på siden av kirken. Mye av åpnet for å komme til. Foto: Jarle R. Martinsen

Det store råteskadene på Mandal kirke er så langt beregnet til å koste opp mot en million kroner. Det er vel og merke om råteskadene begrenser seg til inngangspartiet. Har soppen derimot spredt seg, kan utgiftene bli langt høyere.

Nå spør Dahn i en interpellasjon til ordføreren om reparasjonsarbeidet som er satt i gang, blir utført etter en bygningsfaglig plan og risikoanalyse.

Slik ser det ut i inngangspartiet til Mandal kirke. Tirsdag skal en del fundamenter jekkes opp for å bli skiftet ut. Foto: Jarle R. Martinsen

— Poenget er i størst mulig grad å unngå overraskelser og budsjettsprekk underveis i arbeidet, sier Dahn.Han ønsker også at ordføreren i bystyret skal redegjøre for om kommunen har igangsatt undersøkelser for å bringe på det rene hvorfor et slikt alvorlig skadeomfang har kunne utvikle seg over mange år uten at dette er oppdaget før.

Rådmann Knut Sæther mener man har kontroll.— Vi er i dialog med kirkekontoret. Dessuten kommer riksantikvaren personlig til Mandal 27. mars for å se på skadene og finne løsninger, sier Sæther.

Sæther er klar på at kommunen, muligens med andre instanser, må finne de midlene som trenger for å få ordnet kirka.