— Vil regjeringen sette ned NRK-lisensen, og frata statskanalen noe av alle midlene de rår over?

Det var et av spørsmålene Siv Jensen fikk fra deltakerne på sommerleiren til Fremskrittpartiets Ungdom.

Noe slikt løfte kunne ikke Siv Jensen komme med, og viste til at arbeidet med neste års statsbudsjett på ingen måte er ferdig. Noen andre budsjettlekkasjer hadde hun heller ikke å dele med de unge politikerne.

Elendige målinger

Frp har ikke gjort det dårligere på meningsmålingene på nesten 20 år. Partiets var nylig helt nede på 10 prosents oppslutning, men fungerende statsminister Siv Jensen mener likevel partiet får utrettet mye i regjeringen.

Fungerende statsminister Siv Jensen kom til sine egne, og fikk stående applaus fra deltakerne på FpUs sommerleir på Skottevik feriesenter. Foto: Torstein Øen

— Etter at partiet har vært over 40 år i opposisjon, synes jeg vi skal være godt fornøyd med det partiet har fått gjennomført etter at vi gikk inn i regjeringen 16. oktober i fjor. Det snakkes mye om at vi har opphevet forbudet mot segway og poker, men det er bare symbolsaker. Frp har for eksempel bidratt aktivt til å få sendt kriminelle innvandrere raskere ut av landet, økt sparebeløpet for BSU, redusert og forenklet helsebyråkratiet, økt antall polititjenestemenn, økt soningskapasiteten i fengslene, framskyndet veiprosjekter, og arbeider med å få på plass et veifinansieringsselskap, sier Siv Jensen.Partileder Siv Jensen ble møtt med stående applaus da hun torsdag ettermiddag ankom den årlige sommerleiren til Fremskrittspartiets Ungdom på Skottevik feriesenter i Høvåg. Det var et solid sikkerhetsoppbud rundt Frp-lederen som for tiden også er fungerende statsminister.

Lakrispipe

— Frp har blitt latterliggjort fordi vi har kjempet for at det igjen skal bli lovlig å selge lakrispipe og opphevet forbudene mot poker, segway og proffboksing. Det som er latterlig er at disse forbudene faktisk er blitt innført. Norge og Nord Korea var de eneste landene som hadde forbud mot proffboksing, og nå er Nord Korea alene om det, sier Siv Jensen.

Siv Jensen gjorde et stort nummer av at den sittende regjering bare brukte åtte måneder på å fjerne skatteskjerpelsene som den forrige regjeringen brukte åtte år på å heve.

Flat skatt

Etter talen ville en av ungdomspolitikerne i salen vite om Frp kunne få regjeringen med på å legge om til flat skatt (der alle betaler samme prosent skatt uavhengig av inntekt, red. anm.).

— Som partileder mener jeg at et flatt skattesystem i prinsipielt kunne vært veldig bra. En slik total omlegging av dagens skattesystem ville nok blitt nesten umulig å gjennomføre, da store grupper ville fått skatteskjerpelse. Frp vil likevel arbeide for en dreining mot en noe flatere beskatning, sier Siv Jensen.