Harald Furre, ordfører i Kristiansand (H):

Harald Furre. Foto: Kjetil Reite

— Sak nummer én, ikke bare for meg personlig, men for byen, fylket og Norge som helhet, er å hindre at arbeidsledigheten biter seg fast på et høyt nivå. Vi må alle gjøre vårt for å skape rom for omstilling og nye arbeidsplasser.- Svært viktig blir det også at vi tar i mot og gir en god start til alle flyktninger som kommer for å bo midleritidig eller fast i Kristiansand neste år. Vi må lykkes med integreringen og vise omtanke og romslighet.

— Jeg må også få lov å nevne kommunesammenslåing. Jeg er veldig fornøyd med det gode klimaet vi har skapt sammen med naboene og jeg håper vi blir enige om å skape en ny kommune.

Torhild Bransdal, ordfører i Vennesla (KrF):

Torhild Bransdal Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Det er så mange viktige saker. Først vil jeg si at vi i Vennesla må greie å håndtere våre nye innbyggere på en god måte. Vi får en del mindreårige asylsøkere i mottak. De skal oppleve ei bygd og en kommune som tar vel i mot dem og som ønsker dem velkommen.- Jeg må også nevne Peder Nærbøs satsing på datalager på Stølen. Han har innfridd alle løfter så langt. Jeg håper og tror vi vil se de første bygningene for datalagring reise seg i løpet av året.

Bjørn Ropstad, ordfører Evje og Hornnes (KrF):

Bjørn Ropstad Foto: Reidar Kollstad

— Det aller viktigste for Evje og Hornnes, og meg, er at byggingen av det nye fengselet med 40 plasser kommer i gang. Det håper jeg skjer ikke så lenge etter nyttår.- Kommunereformen er det andre viktige. Evje og Hornnes har ikke fått til en ny og større kommune i Indre Agder. Nå endres de økonomiske rammebetingelsene for de minste kommunene. Jeg håper det skaper ny dynamikk slik at vi kan få til noe bra.

Arne Thomassen, ordfører i Lillesand (H):

Arne Thomassen Foto: Kjetil Reite

— Vi står foran flere veldig store og viktige utfordringer. Situasjonen for flyktninger og asylsøkere blir den største saken både for nordmenn og lillesandere neste år. Jeg vil takke byens innbyggere for den romslighet og raushet som allerede er vist til særlig de mange unge som er kommet til byen. Jeg håper vi kan fortsette med å inkludere.- Den andre store utfordringen er oljebransjen, og omstillingen til nye næringer. Den tredje saken er kommunereform. Vi skal bygge en helt ny storkommune på Agder. Veldig spennende, men likevel blekner den saken litt. Rett og slett på grunn av alvoret i de to andre sakene.

Astrid Hilde, ordfører i Søgne (Ap):

Astrid Hilde. Foto: Kjartan Bjelland

— I første halvdel av 2016 vil kommunesammenslåing være den viktigste saken for Søgne. Skal vi fortsette alene, gå sammen med Songdalen eller Kristiansand? Før sommeren må vi ha bestemt oss. Den andre store saken er skole. Etter alt som har skjedd med mobbesaker i vår kommune, må vi få på plass et mobbeombud. Vi satser spesielt på skole og er nødt til å ta tak der.

Johnny Greibesland, ordfører i Songdalen (Sp):

Johnny Greibesland Foto: Janne Birgitte Prestvold

— Viktigste saken blir kommunereform. I februar regner jeg med mye begynner å bli klart. Hva jeg ønsker? Nei, det får dere ikke ut av meg nå. Men jeg kan si så mye som at forhandlingene oppleves som veldige positive.- Det vil bli etablert flyktningemottak og vi skal bosette flyktninger. Dette er mennesker som har mistet alt, og vi plikter å gi dem hjelp slik at de får en god start på sitt nye liv i Songdalen. Her må alle bidra.

Anders Christiansen, ordfører i Birkenes (Ap):

Anders Christiansen. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi er på robek-lista og delvis satt under administrasjon av fylkesmannen. Å få kommunens økonomi i bedre stand, er aller viktigst. Så har du kommunereformen. Der var jeg i utgangspunktet skeptisk, men forhandlingene med naboene går bedre enn jeg hadde trodd. Til slutt må folk i Birkeland avgjøre når et forhandlingsresultat foreligger.

Gro-Anita Mykjåland, ordfører i Iveland (Sp):

Gro-Anita Mykjåland Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Vi har mange prosjekter på gang i Iveland og skal bygge ny skole og nytt bo- og omsorgssenter. Men likevel er det kommunereformen som blir den store saken. Forslaget til nytt inntektssystem fra regjeringen gjør det vanskelig å fortsette som nå, selv om kommunestyret ønsker at Iveland skal greie seg alene. Det aller viktigste er tjenestene til folk, og da kan det være bedre å være del av en større kommune enn å være en liten fattigkommune.