KRISTIANSAND: Atle Fast, Dennis Fast (16) og Tanya Fast (15) har ventet siden klokken 10.00 i dag på å få fornyet passene sine, da Fædrelandsvennen møter dem i passkøen klokka halv tolv tirsdag formiddag.

— Vi har ikke bestilt time på forhånd, men det kommer vi nok til å gjøre neste gang. Vi er nummer 58 i køen, så jeg regner med at vi må sitte her en time til, sier Atle Fast.

Fast forteller at det er flere som har gitt opp ventingen og dratt fra politihuset. Men han selv og barna har holdt ut i den tette luften inne på venterommet.

— Vi har funnet oss en liten krok, og hver halvtime tar vi oss en liten luftetur, mens noen andre passer på plassene. Vi har ikke venting som hobby, ler Fast.

Les også: Kraftig økning av nordmenn som trenger nødpass

Luftetur i byen

Elise F. Hovden ventet i flere timer for å få fornyet passet sitt. Foto: Evelyn Therese Berg Hansen

En annen som har brukt mye av dagen på å fornye passet sitt er Elise L. Hovden. Klokken 09.00 var hun på plass på politihuset, og allerede da var det kø.— Det har vært flere som har gitt opp og dratt igjen. Jeg angrer litt på at jeg ikke bestilte time på forhånd. Jeg sjekket kun åpningstidene og tenkte at jeg skulle være tidlig ute. Men jeg har vært og luftet meg litt i byen mens jeg har ventet, sier Hovden.

Les også: Skal du ha pass før ferien? Bestill time nå

Les også: Frastjålet passet i utlandet?

- Ikke uvanlig

Jan Vidar Ødegaard, seksjonsleder i Agder politidistrikt har følgene råd til deg som skal ut å reise.

— Jeg oppfordrer alle til å sjekke at passene er gyldige og ikke har gått ut på dato.

I

Det var lange køer for å få fornyet passet sitt på politistasjonen i Kristiansand tirsdag. Foto: Evelyn Therese Berg Hansen

følge Ødegaard er det ikke uvanlig at det er lange køer ved passkontoret i begynnelsen av ferien.

— Folk er ute i litt dårlig tid. For å unngå å sitte lenge i kø er det lurt å bestille time på nettet. Dette kan folk gjøre på politiet sine nettsider.