KRISTIANSAND: Etterforskningen så langt har vist at siste sikre observasjon av savnede er gjort utenfor Rona senter øst i Kristiansand tirsdag 28. november klokken 12.58. Det er fire minutter etter at han gikk av en buss som kom fra Sørlandsparken, opplyser politiet i en pressemelding.

John Egil er 1,85 meter høy og har grått hår. Ved siste sikre observasjon hadde han på seg en lys/hvit jakke, mørke bukser og lue.

Politiet går ut nytt med navn og bilde etter ønske fra de pårørende.

Handlet

– Vi ønsker tips om observasjoner av den savnede, eller en handlepose han hadde med seg, sier etterforskningsleder Magnus Korsvik i Agder politidistrikt i pressemeldingen.

– Tidligere på dagen hadde savnede handlet frukt og boller på Rema 1000 på Sørlandssenteret. Han kjøpte pærer, klementiner, rød paprika og en pose med rosinboller. Dersom noen har funnet en pose med slikt innhold, i eller rundt området Rona, Drangsvann, Strømme eller Sukkevann, ber vi dem ta kontakt, sier Magnus Korsvik.

I tillegg handlet han boken "Lysets rustning" fra ARK Bokhandel.

Savnet i to uker

Torsdag 30. november ble det iverksatt søk etter 73-åringen etter at han ble meldt savnet av familien dagen før.

I over ett døgn jobbet mannskaper fra politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret og ekvipasjer fra Norske redningshunder med å søke etter den savnede.

Politihelikopteret bisto også i søkene.

Søksområdene var i hovedsaken ved Drangsvann/Høvågveien og ved Sukkevann i Randesund.

Tidligere har politiet opplyst at siste sikre observasjon av ham var tirsdag 28. november klokka 12.54 på Rona i Kristiansand. Savnede gikk da av M1-bussen som kom fra Sørlandssenteret.

Nå har politiet gått ut med et nytt bilde og et nytt tidspunkt som viser siste sikre observasjon.

Et busskamera har fanget opp den savnede tirsdag 28. november kl. 12.54 ved Rona i Kristiansand. Foto: Politiet

Busspassasjerer

Politiet har tidligere ønsket å komme i kontakt med tre buss-passasjerer som gikk av på samme holdeplass som John Egil ved Rona. Politiet har så langt ikke kommet i kontakt med noen disse.

Antatt omkommet

– En hypotese er at John Egil er død, men det er uansett viktig for de pårørende at han blir funnet, sier Magnus Korsvik.

Politiet planlegger søk etter antatt omkommet.

– I samarbeid med frivillige letemannskaper, planlegger vi søk etter antatt omkommet. Vi kommer tilbake til når søket skal gjennomføres, sier Magnus Korsvik.

Agder politidistrikt kan tipses på telefon 02800.