På ett år har elevtallet i skolen økt fra 35 til 41 elever, en økning på 15 prosent. Og i barnehagen er det venteliste.Mye av optimismen henger naturlig nok sammen med realiseringen av det nye boligfeltet på Sandes. Mange har allerede sikret seg tomt, og det er stor interesse for å bygge og bo i dette området. Det betyr videre at skolen får flere elever etter hvert, og det foreligger planer om å bygge ut Hope skole.Tilflytting

¿ Jeg synes det er svært interessant at vi har fått 15 prosent flere elever i skolen i år sammenlignet med i fjor. Vi har fått seks nye elever, og fem av disse kommer som et resultat av tilflytting utenfra. Vi har dessuten både SFO-ordning og barnehage ved skolen, og ved førstnevnte tilbud er det i dag åtte elever. Når det gjelder barnehagen, så er det helt fullt med 10 heldagsplasser. Her er det faktisk ikke plass til alle som ønsker det, og det opereres med venteliste. Alt dette gjør sitt til at det er stor optimisme i bygda, og det er svært hyggelig. Det har ikke alltid vært slik, sier rektor Kristin Nilsen ved Hope skole.

Også skolesjef Odd Harald Jakobsen har registrert at det skjer positive trekk i dette bygdesamfunnet.Vekst

¿ Da jeg kom hit for to og et halvt år siden var ikke elevtallet ved skolen over 30 elever. I dag er det 41 elever, og det viser at det er vekst i lokalsamfunnet. Det foreligger planer om å bygge ut skolen, og så vidt jeg husker tok vi vel høyde for at vi gjennom en utvidelse skulle klare å ta imot 50-60 elever. Jeg vil nå ta fram byggesaken igjen og se hvor den står og drøfte dette videre i kommunen. For det er klart at det vil være en naturlig følge av denne veksten å bygge ut skolen, som også fungerer som et ressurssenter med barnehage, SFO og grendehus. Og folket i dette distriktet er utrolig flinke til å støtte om det som skjer i bygda, det er nærmest et unikt godt samarbeid mellom skolen og bygdefolket, sier Jakobsen.