Ved 18-tiden kjørte et vogntog av E6 og veltet i nærheten av Vestby. Føreren ble brakt til sykehus for sjekk.

De øvrige ulykkene har ikke ført til alvorlige personskader, men enkelte er kjørt til legevakt grunnet «vonde nakker», opplyser Follo-politiet på Twitter.

– Det er avsindig glatt, fortalte operasjonsleder Børge Løge i Øst politidistrikt til NTB tirsdag ettermiddag.

«Gåsemorkjøring»

Follo-politiet vurderte lenge å stenge E6, men unnlot å gjøre dette. Årsaken var blant annet at forholdene på de mindre veiene ikke var noe bedre.

– Å stenge eller ikke stenge E6, det er et valg mellom pest og kolera. Hvis vi stenger veien, går trafikken ut på småveiene, og der er det like glatt. Da er det større fare for myke trafikanter. Så vi vet ikke om vi tør å stenge europaveien, fortalte Løge tirsdag ettermiddag.

Follo-politiets patruljebiler bedrev imidlertid såkalt gåsemorkjøring på E6 med mål om forhindre ulykker.

– Patruljene legger seg med blålys foran køer med biler og kjører sakte, sa Løge.

Kaos på Romerike

Også Romerike-politiet hadde mer enn nok å gjøre tirsdag, med minst ti trafikkuhell på E6 samt flere uhell på E16 og andre veier i distriktet, skriver Romerikes Blad.

– Det var rett og slett ekstremt glatt, spesielt på E6, ifølge våre patruljer. Utrolig nok var det ikke noen personskader, sier operasjonsleder Per Stenslet til avisen.

Én person er fraktet til Kongsvinger sykehus etter en ulykke på E16 ved Nes, men det skal ikke være snakk om alvorlige personskader, ifølge politiet.

Vogntog med søppel

Også i andre deler av landet har det vært og er det svært glatt. Politiet i Østfold advarer tirsdag kveld om glatte veier og opplyser på Twitter om flere trafikkuhell. En rullestolbruker ble brakt til legevakt for sjekk etter at personen skled inn i en parkert bil i Moss.

Ved 20.40-tiden rykket nødetatene i Vestfold ut til et vogntog med søppel som hadde kjørt av veien i Tønsberg, og ved Bringakertunnelen i fylket var 14 biler involvert i et trafikkuhell tidligere på dagen. I Vestfold kolliderte også to biler ved Stokke tirsdag ettermiddag, og tre personer ble brakt til sykehus etter ulykken.

Ulykker på E18

Politiet i Asker og Bærum advarte også om glatte veier tirsdag.

– Det har vært to uhell på E18, begge ved Strand. Tre biler var innblandet i begge uhellene, men det var ingen personskader, sa operasjonsleder Thor Arne Bakken til NTB tirsdag kveld.

Også politiet i Søndre Buskerud advarte om «såpeglatte veier» tirsdag og oppfordret folk til å la bilen stå, mens Hedmark-politiet på Twitter ba folk tilpasse farten grunnet «svært glatte» veier.

Agder-politiet opplyste ved 17-tiden at en buss med flere barn kjørte av veien i Birkenes, men det ble ikke meldt om personskader.

Bruddskader

I Oslo oppsøkte mange legevakten tirsdag som følge av fall på glatte gater og fortau.

– Det er usedvanlig mange som kommer inn i dag, og mange har også kompliserte brudd, sier vakthavende lege Maciej Jacewicz ved Oslo legevakt til VG tirsdag kveld.

Også i Drammen troppet 17 personer med fallskader opp på legevakten mellom klokken 13 og 20, og ved akuttmottaket ved sykehuset i byen var rundt 30 personer innom i løpet av ettermiddagen med fall- og skliskader, skriver Drammens Tidende.