Slipper fengsel for grov vold

En flekkefjæring slipper fengsel etter å ha mishandlet sin tidligere samboer, sparket en politimann og vært i besittelse av og brukt narkotika.

FLEKKEFJORD: Det var uenighet om penger som var bakgrunnen for at mannen i fjor sommer gikk løs på sin daværende samboer i hjemmet deres. Han slo henne flere ganger i ansiktet med knyttet neve, sparket henne mens hun lå nede og tok kvelertak med begge hendene rundt halsen hennes.

Da kvinnen prøvde å flyktet ut av huset, dro han henne inn igjen og fortsatte mishandlingen. Mens hun lå nede på gulvet tømte han vaskepulver over henne. Dette resulterte i at kvinnen mistet store mengder hår. Mishandlingen foregikk i mellom én og halvannen time.

Kvinnen ble kjørt til sykehus i ambulanse, der hun var innlagt til neste dag.

Retten la til grunn at voldshandlingene fort kunne ha resultert i alvorlige skader. Det ble også vurdert som straffeskjerpende at voldshandlingene pågikk over så lang tid, og at de ble begått i parets felles bolig.

Retten viste til at mishandling i nære relasjoner er et betydelig samfunnsproblem som kan være vanskelig å
avdekke.

Da politiet i romjula 2017 skulle ransake mannen, sparket han en politibetjent i skrittet med kneet. Ved samme anledning ble han tatt for besittelse av 23 gram hasj og 28 narkotiske tabletter.

Mannen som er i 30-årene, ble i Lister tingrett dømt til 144 timers samfunnsstraff. Dersom han ikke gjennomfører samfunnsstraffen venter fem måneders fengsel.

Flekkefjæringen ble også dømt til å betale sin tidligere samboer 40.000 kroner i oppreisningserstatning.

Den lange saksbehandlingstiden hos politiet var avgjørende for at mannen slapp unna med samfunnsstraff.

Tiltalte tilstod også alle forhold første gang han ble avhørt av politiet.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.