KRISTIANSAND: Jenta, som er domfelt flere ganger tidligere for vold mot politiet, fikk strafferabatt i Kristiansand tingrett blant annet på grunn av sin unge alder. Hun ble dømt til 75 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Vanligvis straffes politivold med ubetinget fengsel.

"Retten finner, dog under sterk tvil, at det ut fra tiltaltes unge alder og en totalvurdering av situasjonen foreligger særlige omstendigheter som gjør at hovedregelen om ubetinget fengsel kan fravikes," heter det i dommen mot 17-åringen.

I tillegg er dommen gjort på det særskilte grunnlag at jenta holder seg rusfri under hele prøvetiden. Jenta har i retten gitt uttrykk for et ønske om å slutte og ruse seg. En av de to politibetjentene som ble angrepet av jenta har omtalt 17-åringen, når hun er edru, i positive ordelag.

Sparket og forsøkte å bite Det var natt til 1. mai i år forholdet som jenta nå er dømt for skjedde. To politibetjenter var utenfor ungdomshjemmet "Base Vest" i Søgne, der det befant seg flere berusede ungdommer. Klokken 02.45 ble politibetjentene oppmerksomme på en slåsskamp mellom den 17 år gamle jenta og en annen person.

Idet politibetjentene brøt inn for stanse slåsskampen sparket den 17 år gamle jenta den ene politibetjenten i beina.

Da jenta ble fraktet til politiarresten, skal 17-åringen også ha forsøkt å bite samme politibetjent i skuldera, samt at hun gjentatte ganger skal ha sparket den andre politibetjenten i beinet. Jenta har forklart at hun ikke husker stort av dette, på grunn av at hun var beruset.

Kastet boks i ansiktet Ved ankomst i politiarresten i Kristiansand nektet Songdalen-jenta å oppgi navnet sitt og hvor hun bodde.

I tillegg tok hun tak i en boks med engangshansker og slang den i fjeset på vaktsjefen ved arresten. Jenta har forklart at hun gjorde dette fordi hun var sint og frustrert.

Dømt tre dager i forveien I skjerpende retning har Kristiansand tingrett lagt vekt på at det 1. mai var kun tre dager siden jenta ble dømt for et annet tilfelle av politivold. Jenta ble da ilagt 30 dagers betinger fengsel, med en prøvetid på to år.

Denne straffen er tatt med i straffeutmålingen i den siste saken, som altså ble 75 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år.