LILLESAND: Redningsskøyten måtte dra ut og følge seilbåten inn til Ulvøysund etter at den brakk masten ved Ytre Hausane ytterst i Kvåsefjorden, cirka ti nautiske mil utenfor Lillesand, onsdag.

Seilbåten er svenskregistrert, og det var to voksne og to barn ombord. Det var forholdsvis grov sjø da uhellet inntraff.

— Det er klart at når en seilbåt knekker masten, er det et problem, sier Stein-Jarle Langvik ved Hovedredningssentralen på Sola til fvn.no.

Ifølge skipperen på «Kaptein Egil J. Nygård» kunne ikke seilbåten kjøre for egen maskin på grunn av den brukne masten da Hovedredningssentralen fikk meldingen. Seilet lå nemlig i vannet og det var fare for at dette eller tau kunne komme inn i motoren.

Men da redningsskøyten kom ut, hadde folkene på seilbåten fått kuttet av seilet, og kunne sette i gang motoren. Dermed holdt det at redningsskøyten tok følge med båten til land.

— Det var sjøvante folk ombord, så det gikk fint. Men det er klart at det var dramatisk for de en periode, sier skipper Roy Alnæs på «Kaptein Egil J. Nygård».

Hovedredningssentralen ble gjort oppmerksom på båten som var i nød klokken 17.19. Halvannen time senere var båten trygt ved land i Ulvøysund.