STAVANGER: Ved Stavanger Universitetssjukehus får fvn.no fredag formiddag opplyst at mannens tilstand er stabil og at han er under intensivbehandling. 56-åringen har alvorlige hodeskader.

Arbeidsulykken skjedde i forbindelse med forberedning av vedlikeholdsarbeid på slaggknuseren ved Tinfos jernverk mandag. Mannen skal ha holdt på å dekke til knuseren med presenning, da han mistet balansen, skled og havnet delvis oppi maskinen.

Arbeidstilsynet har vært på åstedet, og har foretatt undersøkelser.

— Det er vanskelig på det nåværende tidspunkt å si eksakt hvor mannen stod da han falt. Derfor kan vi heller ikke konkludere med hvor høyt fallet har vært. Vi er ennå ikke ferdig med undersøkelsene, forteller overingeniør i Arbeidstilsynet, Odd Johannesen.

Ifølge arbeidstilsynet var det ingen kolleger som så selve fallet. En sveiser skal ha vært på stedet sammen med 56-åringen, men han var ikke ved slaggknuseren da fallet skjedde.

Det er svært spisse kanter og hardt stål inne i slaggknuseren. Fallet trenger derfor ikke å ha vært så høyt for å frembringe stor hodeskade.

— 56-åringen er den som sitter på de viktigste opplysningene. Han har vi av naturlige årsaker ikke avhørt ennå, sier Johannesen.

Ulykken ved Tinfos Jernverk AS ble meldt inn klokken 11.17 mandag formiddag. Mannen ble etter kort tid brakt i ambulansebil til Sørlandet sykehus Flekkefjord . Herfra ble han fraktet videre til Stavanger Universitetssjukehus med luftambulanse.

Knusemaskinen var til alt hell ikke i drift da ulykken skjedde.

Arbeideren er ansatt hos Reiersen Transport, som er en innleid underentreprenør hos Tinfos Jernverk AS. Kvinesdalsfirmaet har kontrakt med Tinfos om knusing og transport av slagg.