KRISTIANSAND: – Det er ikke for å få penger vi går til media. Vi vil bare plassere ansvaret der det hører hjemme, nemlig hos det offentlige. Hvis vi tar imot penger fra folk, lager vi bare enda mer sovepute for de som har ansvaret, sier Jostein Sakkestad.

Ødelagt Jostein er gift med Heidi Sakkestad som fikk ansiktet ødelagt etter flere kjeveoperasjoner i Arendal og Bergen. Nå er Heidi i USA, der hun har operert kjeven på plass igjen. Prosessen og kampen mot det offentlige har kostet familien dyrt. Bilen har blitt avskiltet og huset er pantsatt.

Dette har skapt stor medfølelse hos folk.

– Jeg synes det er helt forferdelig at de har måttet pantsette huset på grunn av legefeil. Vi har også hatt dårlige erfaringer med det offentlige og har kjempet i mange år. Jeg har lyst til å starte en kronerulling for familien, sier Mariann Andersen fra Vennesla.

LES OGSÅ: Har pantsatt huset for å betale regningene

En mann ringte Fædrelandsvennen og hadde lyst å donere 15.000 kroner til familien.

Telefonen ringer i ett sett hos Jostein Sakkestad. Han har også hatt flere på døren hjemme på Hånes som har ønsket å gi penger. Han er rørt, men prøver å forklare at det ikke er penger han er ute etter.

– Det er veldig fint at folk ringer med støtte, men det er litt vemmelig å ta i mot penger, sier Sakkestad.

Debatten om Heidis situasjon har gått på fvn.no, og det er også her diskutert hva man eventuelt kan gjøre for familien.

Verdighet Dette skriver Jostein selv i et innlegg på fvn.no:

Kjære medmennesker! Oppslagene om Heidi og hele vår families situasjon er ikke ment som en "tiggerferd". Vi har til dags dato ikke gått sultne til sengs. Vi ønsker å plassere ansvaret der det hører hjemme. Det finnes faktisk noen som har dette ansvaret som sitt arbeid, men som lider av enslags "handlingsvegring" i frykt for å gjøre noe feil. Denne handlingsvegring som vi er utsatt for har brakt oss i en, til tider, " latterlig" situasjon. For å beholde litt "verdighet" ønsker ikke vi å leve på almisser resten av livet. Vi skal kun ha det som tilkommer oss, helst i tide, så vi kan gjøre opp for oss. Husk også at det er mange flotte mennesker i helsevesenet. Det er det samme der som ellers: De få som ødelegger for de mange. Hjertelig takk for omtanken, kjære venner! Det varmer!