VENNESLA: Like før midnatt fredag kveld rykket en politipatrulje ut for å undersøke en bil som hadde kjørt seg fast i en grøft.

– Kort tid etter kom to personer gående. Den ene truet etter hvert politimennene med en pistol eller revolver. Politiet trakk seg tilbake, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til NTB.

Bevæpnet politi rykket ut til området og det kom etter hvert inn flere meldinger fra naboer som så en person med våpen. Litt over klokka 1 fikk politiet melding om at to personer brøt seg inn i et rekkehus.

– Huset ble isolert av politiet litt over klokka 1.30, og vi fikk raskt brakt på det rene at det ikke var andre personer i huset, sier Kvitne.

Politiet startet en dialog med den væpnede mannen, og like før klokka 3 kom en person i begynnelsen av 30-årene ut av huset. Mannen hadde lettere skader og ble brakt til legevakta i ambulanse.

Politiet fortsatte dialogen med den andre personen som hadde truet med våpen, omtrent til klokka 4. Etter hvert som det ble stille i huset valgte politiet å gå til aksjon.

– Mannen ble pågrepet i senga uten dramatikk klokka 4.30 og vil bli avhørt ut på formiddagen, sier Kvitne til NTB.